elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ensimmäisen Kill Billin nähtyäni en todellakaan odottanut kakkosesta mitään sen ihmeellisempää. Voin suureksi ilokseni todeta, että ennakkoodotukseni ylitettiin monumentaalisesti, koska Kill Bill vol 2...

Ensimmäisen Kill Billin nähtyäni en todellakaan odottanut kakkosesta mitään sen ihmeellisempää. Voin suureksi ilokseni todeta, että ennakkoodotukseni ylitettiin monumentaalisesti, koska Kill Bill vol 2 onkin harvinaisen hyvä ja tervetullut elokuva lamaisen ykkösosan jälkeen.

Ensimmäisen osan jäljiltä jäi vain paha mieli. Hävytön läjä turhaan kuolleita ihmisiä ja monen monta kysymystä. Kakkososa ei ole lainkaan niinkuin ensimmäinen osa ja kun ykkösosa kysyy kysymykset niin kakkososa vastaa niihin. Naurettava miekkojen kanssa husiminen ja pilailulta tuoksahtava veren määrä on vaihtunut dialogiin ja henkilökemiaan.

Ehdottomasti paras asia koko elokuvassa on kylmät väreet aiheuttava roolisuoritus David Carradinelta. Mies tekee Billistä yhden elokuvahistorian karismaattisimmista pahiksista omalla rauhallisella ja arvokkaalla tyylillään. Uma on huomattavasti parempi kakkososassa ja yhteiset kohtaukset Carradinen kanssa ovat elokuvan kermaa.

Michael Madsenin hahmoa syvennetään odotetusti ja siitä rupeaa, jopa tietyin maneerein välittämään. Tarantinon hienon käsikirjoituksen tulkitsijana Madsen on omaa luokkaansa, joka tuli todistettua jo Reservoir Dogsissa. Daryl Hannah ei todellakaan kuulu suosikkeihini, mutta tässä elokuvassa hän tekee toimivan suorituksen ilman mitään sen kummempaa.

Taistelukohtaukset on jätetty elokuvassa aikalailla minimiin, joka on pelkästään hyvä asia. Pääasiana eivät ole taistelukohtaukset vaan ihmiskohtalot ja tunteet.

Kuvaajana toimii ensimmäisen osan tavoin Robert Richardson, jonka panos elokuvalle lienee tuskin kenellekään epäselvää. Musiikinkäytön ongelmaksi muodostuu jälleen vanhojen kulttihittien uudelleenkäyttö, jota en arvosta tippaakaan.

Elokuvaan on sekoitettu 70-luvun kungfu-elokuville ominaisia valtaisia optisia ajoja näyttelijöiden kasvoille, joka luo toki muinaista tunnelmaa, mutta tyylikeinona melko aikansa elänyt kikka. Taistelukohtauksien realismi on taas vähän mitä on, mutta kuitenkin erittäin paljon mieluisampaa katseltavaa kuin ensimmäisen osan taistelut. Ylityylittelevä pastissi on toki se mikä tämän kaksikon perimmäisenä tarkoituksena piilee.

Tarantino on tehnyt Kill Bill vol2:sesta erinomaisen ja helposti katsottavan elokuvan, jossa ehdottomasti parasta on David Carradinen hieno roolisuoritus Billinä.

  • 70%
    Kill Bill: Volume 2 - 70%
70%

Poiminta

Genret: draama,toiminta
Kesto: 140 min
Ohjaaja: Quentin Tarantino
Pääosissa: Uma Thurman,David Carradine,Daryl Hannah,Michael Madsen,Chia Hui Liu,Michael Parks
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments