elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sinulle on postia on jo toinen Tom Hanksin ja Meg Ryanin tähdittämä elokuva. Ensimmäisen oli nimeltään Uneton Seattlessa ja ohjaajana toimi sama nainen, eli...

Sinulle on postia on jo toinen Tom Hanksin ja Meg Ryanin tähdittämä elokuva. Ensimmäisen oli nimeltään Uneton Seattlessa ja ohjaajana toimi sama nainen, eli Nora Ephron. Ephron ei ole kovinkaan monia elokuvia itse ohjannut, mutta on ollut mukana todella monen teossa. Muutama vuosi Uneton Seattlessa jälkeen ohjaaja Ephron, Meg Ryan ja Tom Hanks yhdistivät voimansa tehdäkseen uuden romanttisen komedian, joka kuitenkin noudattaa lähes samaa kaava kuin Uneton Seattlessakin, tosin pienillä muutoksilla varustettuna.

Kaksi ihmistä pitävät toisistaan, mutteivat tunne tai ole koskaan nähnyt tietoisesti toisiaan. He lähettelevät hempeitä sähköposteja päivittäin vaikka todellisuudessa he ovatkin pahimmat viholliset taistelemassa oikeuksistaan. Sinänsä koominen juoni joka loppua kohden paranee. Alku on todella hidastempoista ja siinä tarkkaillaankin kummankin henkilön arkea ja työn askareita. Ja lopussa ystävyys nousee ylitse muiden.

Kathleen Kelly (Meg Ryan) on pienen lastenkirjakaupan omistaja, jonka tarkoitus ei niinkään ole tehdä rutosti rahaa vaan palvella asiakkaitaan ja lapsia asianmukaisesti. Liike kuului aikaisemmin Kathleen äidille, jonka kuoltua se periytyi Kathleenille joka päätti sitten seurata äitinsä jalanjälkiä. Kathleen kirjakauppa on pieni osa paikallista katua ja sitä voisi kuvata jopa pieneksi newyorkilaiseksi kommuuniksi jossa ihmiset voivat käydä katselemassa esityksiä tai ostamassa kirjoja ilman huolia. Bisnekset sujuvat hyvin, mutta sitten kadun toiselle puolelle aukeaa uusi massiivinen kirjakauppa johtajanaan pöyhkeä liikemies Joe Fox (Tom Hanks). Joen kirjakauppa on asiakasmagneetti syöden kaikki asiakkaat Kathleelta. Tämä aiheuttaa Kathleelle ongelmia koska hänen pitää sulkea kauppansa tulojen vähentyessä.

Elokuvan puolivälissä Joe ja Kathleen ovat pahimpia vihollisia ja ainoa asia josta kummatkin välittävät ovat tulot ja mystinen chat-kumppani jolle kummatkin voivat kertoa ongelmistaan. Kun Joe saa selville että hän onkin kokoajan jutellu Kathleelle hän katuu tekosiaan ja koittaa tehdä välit hänen kanssaan selviksi, mutta uskaltaako hän kertoa olevansa jokin muu kuin mikä hän todellisuudessa on.

En osaa sanoa onko Sinulle on postia -elokuva parempi kuin Uneton Seattlessa. Ne ovat yhteydessä toisiinsa tietyiltä osin, mutta en silti pysty valitsemaan. Ne ovat tasavertaisia, mutta en kyllä kolmatta tälläistä jaksaisi katsoa. Meg Ryan ja Tom Hanks kyllä pelaavat yhteen todella hyvin ei siinä mitään, mutta juoni tuntuu niin kaukaalta haetulta että ihan itkettää. Kyllä sen kerran katsoo, tai toisenkin jos ensimmäisestä katselukerrasta on kulunut viisi vuotta.

  • 40%
    Sinulle on postia - 40%
40%

Tiedot

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 119 min
Ohjaaja: Nora Ephron
Pääosissa: Tom Hanks,Meg Ryan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
5 (1 vote)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments