elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Josef Rusnak: mies salaperäisen elokuvan, Tuntematon vihollinen 2 – Petos (The Art of War II: Betrayal), takana. Hän on täysin tuntematon suuruus, joka on...

Josef Rusnak: mies salaperäisen elokuvan, Tuntematon vihollinen 2 – Petos (The Art of War II: Betrayal), takana. Hän on täysin tuntematon suuruus, joka on jostain syystä saanut elokuvansa pääosaan verottajan kanssa painivan Wesley Snipesin. Ja voi pojat, millaista jälkeä Rusnak on saanut aikaan: toimintaelokuvan, jossa ei absoluuttisesti ole yhtään mitään järkeä ja joka näyttää katsojan silmiin täysin yhdentekevältä.

Lyhyesti sanottuna Art of War II kertoo tarinan Neil Shaw-nimisestä ex-agentista (tai jostain), joka yllättäen kuulee "äitinsä" (käytetään nimeä Mother) kuolleen ryöstön uhrina. Shawn, jonka taistelulajiopettajana Mother toimi, on vaikea uskoa tapahtunutta ja siitä on seurauksena toimintaa, läpsyttelyä (miltei kirjaimellisesti) ja paljon luoteja. Art of War 2:n toimintakohtaukset eivät sentään ole täysin floppeja, mutta tarinassa ja tarinan kuljetuksessa on elokuvassa paljon parannettavan varaa. Tuntuukin siltä, että Rusnakin visiot eivät ole oikein toimineet, eikä Wesley Snipes ole luonnollisesti täydellisessä iskussa elokuvassa, vaikkei mikään superhuono olekaan.

Näyttelijät ovat elokuvassa täysin yhdentekeviä. Yllättävää kyllä, elokuva ei tällä kertaa tarjoa juurikaan alastomuutta, vaan päätön "seikkailu" tapahtuu lähes täysin Snipesin varassa. Snipes, joka on selvästi joutunut ottamaan keikan kuin keikan vastaan, suoriutuu elokuvasta suhteellisen onnistuneesti ja mies pääsee jopa irroittelemaan hieman roolissaan. Muuten elokuva onkin sitten yhtä suurta salaliittoja ja poliittista juonittelua, jossa kukaan ei kaihda mitään keinoja. Ja tämän kaiken keskelle jää pieni katsoja, joka ihmettelee miltei ääneen, että mitä *tua tässä nyt taas tapahtuu. Rusnakin elokuvaa ei voikaan suositella kenellekään, ellei elokuvan katsoja suorastaan rakasta C-luokan roskatoimintaa.

1

Summary

Genret: toiminta
Kesto: 103 min
Ohjaaja: Josef Rusnak
Pääosissa: Lochlyn Munro,Scott Heindl,Athena Karkanis,Wesley Snipes
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2008

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments