elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tällä kertaa lauantai-iltaamme piristi Oscar-voittaja Gwyneth Paltrowin videovuokraamo-komedia, Huippunäkymät. Yllättäen kyse ei ollutkaan mitenkään kehnosta elokuvasta, sillä elokuvasta irtosi mukavasti nauruja, eikä väkinäistä hymähtelyä...

Tällä kertaa lauantai-iltaamme piristi Oscar-voittaja Gwyneth Paltrowin videovuokraamo-komedia, Huippunäkymät. Yllättäen kyse ei ollutkaan mitenkään kehnosta elokuvasta, sillä elokuvasta irtosi mukavasti nauruja, eikä väkinäistä hymähtelyä edes jonkinasteisen hyväksymisen merkiksi tarvinnut harrastaa.

Huippunäkymät yllätti todellakin pirteydellään, joka oli ominaista koko elokuvalle. Mitään hillittömän hauskaa, väkisin väännettyä, komediaa elokuvasta ei onneksi oltu tehty, vaan elokuva oli jotenkin tyylikästä koko perheen komediaa, jota pystyi seuraamaan ilman sen kummempia vatsanväänteitä. Näyttelijätkin olivat myöskin kerrankin kohdallaan, sillä mitään suuria ylilyöntejä ei tapahtunut.

Paltrow yllättää pääroolissa positiivisesti. Alkuasetelmat antavat katsojan olettaa Paltrowin vetävän perus-bimbo-roolin, mutta hämmästys onkin suuri, kun Paltrowin näyttelemä Donna on perus-symppis hahmo, jonka pirteydestä ei voi muuta kuin nauttia. Mukaan matkaan ympätään sitten vielä Christina Applegate, joka on kuin Paltrowin vastakohta: niin roolihahmossa kuin muutenkin. Applegatelle jääkin käteen vain Donnan parhaan kaverin, Christinen, rooli, joka on amerikkalaiselle karkki-elokuvalle tyypillinen ah, niin perin ennalta-arvattava. Parhaan näyttelijänsuorituksen kuitenkin vetää ylivoimaisesti Mike Myers, joka näyttelee kieroon katsovaa lentoemäntien (ja stuerttien) kouluttajaa. Hänen roolinsa on todella eloisa ja todella hauska. Mies on saanut taas kerran toteuttaa itseään ja onnistuukin siinä mainiosti. En kyennyt millään olemaan nauramatta Myersin tilannekomiikalle, ilmeille ja vuorosanoille, jotka nostavat elokuvan pisteytystä vähintäänkin yhdellä tähdellä. Myers on kertakaikkiaan loistava veto muuten tasapaksuun, mutta symppikseen leffaan.

Huippunäkymät on mukava yhden illan elokuva, jonka parissa jaksaa puolitoistatuntisen helposti istua/maata. Se ei tarjoa mitään hullunhauskaa komediaa, vaan turvautuu tuttuun, turvalliseen sekä rauhalliseen komediaan, jossa perus-ystävällisille ihmisille tapahtuu mukavia asioita enemmän tai vähemmän hauskasti. Mitään kliimaksia Huippunäkymät ei koskaan saavuta, mutta se ei liene tarkoituskaan: elokuva on tehty viihdyttämään ja siinä se onnistuu hyvin.

3

Summary

Genret: komedia
Kesto: 83 min
Ohjaaja: Bruno Barreto
Pääosissa: Gwyneth Paltrow,Christina Applegate,Mark Ruffalo,Candice Bergen,Kelly Preston,Mike Myers
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments