elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Teinikomediat ovat oma taiteenlajinsa, eikä näköjään suhteellisten mitäänsanomattomien komedioiden ohjaajan, Andy Fickmanin, ohjaama She’s the Man eroa muista kuin yhdellä tapaa. Ja se tapa...

Teinikomediat ovat oma taiteenlajinsa, eikä näköjään suhteellisten mitäänsanomattomien komedioiden ohjaajan, Andy Fickmanin, ohjaama She’s the Man eroa muista kuin yhdellä tapaa. Ja se tapa on se, että Amanda Bynes maskeerataan huomattavan epäuskottavan näköiseksi teinipojaksi ja sitten näyttelijätär viskataan Vinnie Jonesin (mitähän hänkin tässä elokuvassa tekee…) valmentaman jalkapallojoukkueen hyökkääjäksi. Samassa rytäkässä tietenkin rakastutaan huonetoveriin (Channing Tatum) ja noustaan helposti koulun suosituimmaksi "pojaksi". Täydellisen ääliökomedian ainekset ovat kasassa.

Ainoa ongelma on siinä, että She’s the Man ei ole täysiverinen ääliökomedia. Tällä kertaa heppejä ei roikuteta ämpärissä tai leivota piirakkaa kulkusiin, vaan pitäydytään sitkeästi siinä huvituksessa, että nuori nainen saapuu lähestulkoon toiseen maailmaan, jossa puhutaan tytöistä, urheilusta ja muista miesten jutuista. Samalla Bynesin näyttelemä Viola joutuu hoitamaan miespuolisten ystäviensä rakkausasioita ja tietenkin tasapainottelemaan oman salaisuutensa varassa, kun Laura Ramseyn näyttelemä Olivia rakastuu Bynesin näyttelemään alter egoon. Seurauksena on muutama herkullinen ja humoristinen läppä, paljon hyvän mielen viihdettä ja sitten tietenkin sitä "maailmanparannusta", jossa sisäinen kauneus merkitsee tietenkin lopulta kaikista eniten.

Yllättäen myös näyttelijät ovat keskinkertaisia, vaikka ylilyöntejä nähdään toki tässäkin elokuvassa. Pääroolia näyttelevää Amanda Bynesia on tosin todella vaikea ottaa millään lailla vakavasti, sillä näyttelijätär onnistuu vain ironisissa heitoissaan, eikä vakuuta edes tälläisessä komediassa varteenotettavana näyttelijänä. Samaan sarjaan kuuluvat myös Channing Tatum, jonka rooli on näytellä vuorotellen kovista ja pehmoa. Kun mukaan lasketaan vielä aavistuksen ylinäyttelevä Laura Ramsey, sekä aavistuksen leipiintyneeltä näyttävä Vinnie Jones, niin koossa on varsin konventionaalinen näyttelijäkaarti, jota David Crossin käsittämättömästi ylivedetty hahmo vetää hieman mauttomuuden puolelle.

Muuten She’s the Man on varsin kelpo komedia, jolle jaksaa jopa naurahdella välillä. Yllätyksiä tosin tästä elokuvasta on turha etsiä, sillä kaikki kääntyy elokuvassa lopulta parhain päin (anteeksi, jos pilasin lopun teiltä lukijoilta…) siitäkin huolimatta, että tahallaan angstisen uhon keskeltä on välillä vaikeaa löytää huumoria. Mutta kun ironisen otteen ja sukupuolten välisen kuilun venyttää tarpeeksi leveäksi, niin Fickmanin elokuva tarjoilee myös viihteellisiä elämyksiä. Maailman parhaaksi komediaksi tästä ei missään tapauksessa ole, muttei tälle silti kehtaa mitään huonojakaan pisteitä antaa. Siksipä annan vaikka hymiöpeukun hienosta yrityksestä, parista naurusta ja hyvästä mielestä, joka tietenkin päättyy rakastuneen parin suudelmaan.

2.5

Summary

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 105 min
Ohjaaja: Andy Fickman
Pääosissa: Alexandra Breckenridge,Amanda Crew,Brandon MaCabe Murray,Jonathan Sadowski,Robert Hoffman,Amanda Bynes,Channing Tatum,David Cross,Jessica Lucas,Julie Hagerty,Laura Ramsey,Vinnie Jones
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2006

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments