elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Yön jo valjetessa Helsingin ylle, päätin pienentää ei-katsottujen DVD-elokuvien kasaa katsomalla Monte Criston kreivi -nimisen toimintaelokuvan. Itseasiassa pidin elokuvasta todella paljon. Ohjauksesta vastaa Kevin...

Yön jo valjetessa Helsingin ylle, päätin pienentää ei-katsottujen DVD-elokuvien kasaa katsomalla Monte Criston kreivi -nimisen toimintaelokuvan. Itseasiassa pidin elokuvasta todella paljon. Ohjauksesta vastaa Kevin Reynolds jonka aikaisempaan tuotantoon kuuluu Kevin Costnerin tähdittämät Robin Hood ja Waterworld. Varsinkin viimeksi mainitusta allekirjoittanut piti. Uusimmassa ohjauksessaan Reynolds palaa legendaarisen Alexander Dumasin novelliin, Monte Criston kreiviin josta on jokainen varmasti joskus kuullut tai jopa nähnyt television välityksellä.

Näyttelijät olivat mukava piriste. Pääosassa nähdään Angel Eyesista ja Anna hyvän kiertää -elokuvasta tuttu Jim Caviezel, joka ainakin minun mielestäni onnistuu niin sanotussa “kaksoisroolissaan”. Elokuvan pahista näyttelee jo Mementossa loistanut Guy Pearce, joka hänkin onnistuu pahiksen roolissaan varsin mukavasti. Tärkeässä sivuroolissa on varmasti myös jo edesmennyt Richard Harris, joka minulle ainakin muistuu ensiksi mieleen loistavana Tylypahkan rehtorina Harry Potter -elokuvissa. Muista tärkeistä sivurooleista mainttakoon Luis Cuzman (Traffic, Magnolia) sekä Dagmara Dominczyk (Usko koetuksella).

Sitten siihen juoneen. Jo lapsista asti tunteneet kaverukset Edmond ja Fernond ajautuvat Belbon saarelle etsiessään apua kuumeeseen sairastuneelle kapteenilleen. Saarella Edmond ja Fernand tapaavat Napoleonin, joka antaa salaa Edmondille kirjeen joka hänen pitäisi viedä takaisin Ranskaan yhteyshenkilölle. Fernond kuitenkin kiivastuu saadessaan selville ettei Edmond ole rehellinen hänelle. Vihan täyttämänä Fernond tekee Edmondille juudakset jonka seurauksena hänet suljetaan vankilaan maanpetoksesta ja murhasta. Vankilassa Edmond tapaa toisen vangin, papin (Richard Harris) joka on kaivanut tunneleita vankilan alla jo 5 vuotta. Yhdessä Edmond ja pappi alkavat kaivaa tietään ulos vankilasta ja siinä ohelle opettamaan Edmondia taistelemaan, lukemaan, kirjoittamaan, taloustiedettä ja paljon muuta. Tuttavuus Papin kanssa tuo Edmondille tiedon kadonneista aarteista jotka makaavat vieläkin jossain saarella Italian rannikolla. Tunnelin sortuminen ja papin kuolema kuitenkin nopeuttavat Edmondin ulos pääsyä. Päästyään vankilasta Edmond ajelehtii pienelle saarelle, mutta tuurikseen hän huomaa heräävänsä keskelle varkaiden ja salakuljettajien taukopaikkaa. Pienen välikohtauksen jälkeen, jossa Edmond ottaa yhteen erään varkaan Jacopon (Luis Cuzman) kanssa. 3 vuotta myöhemmin Edmond päättää lähteä yhdessä Jacopon kanssa Monte Criston saarelle, löytääkseen aarteen jostka Pappi oli puhunut. Aarteen löydyttyä alkaa kostoretki kaikille vanhoille ihmisille jotka pettivät Edmondin 16 vuotta sitten. Ilman henkilöllisyyttä hän ei voi toteuttaa suunnitelmaansa, joten hänestä tulee Monte Criston kreivi…

Kuten sanoin, pidin elokuvasta paljon. Mutta jokin jäi vaivaamaan. Naispääosan näyttelijä Dagmare Dominczyk ei minun mielestäni sopinut niin korkeaan rooliin missä hän nyt oli. Hänen tilalleen olisi sopinut selvästi joku amerikkalainen massatienaaja, mutta jätetään jossittelut nyt tähän. Jim Caviezel on elokuvan vahvin lenkki, Dominczyk on mielestäni heikoin, muttei se nautintoa haitannut. Suosittelen niille jotka eivät ole vielä nähneet.

Hyvää:
– Jim Caviezel & Guy Pearce
Huonoa:
– Dagmare Dominczyk
– Perseen puuduttava alku

  • 60%
    Monte Criston kreivi - 60%
60%

Tiedot

Genret: draama,toiminta,seikkailu
Kesto: 131 min
Ohjaaja: Kevin Reynolds
Pääosissa: Jim Caviezel,Guy Pearce,Richard Harris,Dagmara Dominczyk,Luis Cuzman
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Irlanti
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments