elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Gilbert Grape on ruotsalaisen Lasse Hallströmin ehkä tunnetuin tekele. Elokuva perustuu Peter Hedgesin saman nimiseen novelliin. Olin elokuvan kertaalleen nähnyt mutten siitä pahemmin mitään...

Gilbert Grape on ruotsalaisen Lasse Hallströmin ehkä tunnetuin tekele. Elokuva perustuu Peter Hedgesin saman nimiseen novelliin. Olin elokuvan kertaalleen nähnyt mutten siitä pahemmin mitään muistanut. Muistin että Leonardo DiCaprio näyttelee vammaista Arnieta, mutten todellakaan muistanut että Johnny Depp olisi kuvioissa mukana.

Juonena Gilbert Grape. Keskellä Amerikkaa, keskellä ei mitään, seisoo kaupunki, Endora jonka asukkaat tuntuvat ja näyttävät aivan landepaukuilta. Gilbert Grape (Johnny Depp) asuu pienellä tilalla yhdessä kehitysvammaisen pikkuveljensä Arnien (Leonardo DiCaprio) ja siskojensa Amyn ja Ellenin sekä äitinsä Bonnien kanssa. Grapen perhe on lähes tavallinen, ellei mukaan lasketa sitä ettei äiti ole poistunut talosta sen jälkeen kuin Grapen perheen isä tappoi itsensä ja seitsemääntoista vuoteen hän ei ole muuta tehnyt kuin syönyt ja katsonut televisiota. Gilbert, perheen pelastaja on töissä pienessä elintarvikeliikkeessä täyttämässä hyllyjä. Hän on myös perheen tukipilari positiivisella asenteellaan ja mukanaolollaan. Arnie on vammaisuudestaan huolimatta hilpeä ja kompuroi Gilbertin mukana aina kun voi, mutta lempipuuhiin kuuluu kuitenkin vesitorniin kiipeäminen tai puuhun piiloutuminen. Beckyn (Juliette Lewis) ja hänen isoäitinsä joutuvat jäämään kaupunkiin rikkoutuneen autonsa takia. Beckyn saa Gilbertin tajuamaan, että hän on jumissa kotonaan ja avaa hänen silmänsä Endoran ulkopuolisellekkin elämälle…

Näyttelijät Gilbert Grapessa ovat mahtavia. Teinityttöjen silmiin Titanicin avulla noussut DiCaprio antaa kyllä parastaan ja osaa jopa näytellä kehitysvammaista Arnieta varsin hyvin. Juliette Lewis on sopiva Beckyn roolissaan, vaikkei nyt vedäkkään mitään parasta roolisuoritusta. Johnny Depp onnistuu roolissaan niin mahtavasti että ansaitsee erityismaininnan ja onkin näyttelijäpuolelta vahvin lenkki.

Tarinana Gilbert Grape on mukava, vaikka hitusen hitaan oloinen. IMDb:stä katsoin genreä ja huomasin että genreksi oli pistetty draama / komedia mikä ei todellakaan pidä paikkaansa. En löytänyt Gilbert Grapesta yhtään hauskaa murjaisua tai mitään mikä viittaisi siihen että elokuva olisi genreltään huumori. Mukava leffa, suosittelen.

  • 70%
    Gilpert Grape - 70%
70%

Tiedot

Genret: draama
Kesto: 118 min
Ohjaaja: Lasse Hallström
Pääosissa: Johnny Depp,Juliette Lewis,Leonardo DiCaprio,
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1993

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments