elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Aitoja todelliseen taitoon perustuvia ja niitä esitteleviä toimintaelokuvia on uusista elokuvista vain murto-osa. Toimintagenre muuttuu aikojen mukana ja nykyään taisteluelokuvissa nähdään lähes täysin digitaalitekniikalla...

Aitoja todelliseen taitoon perustuvia ja niitä esitteleviä toimintaelokuvia on uusista elokuvista vain murto-osa. Toimintagenre muuttuu aikojen mukana ja nykyään taisteluelokuvissa nähdään lähes täysin digitaalitekniikalla tehtyjä taisteluita ja efektejä, jotka alkavat pitkällä ja lyhyelläkin aikavälillä väkisinkin käydä hermoon.

Nyt, jopa itämaisten taistelulajien maestro, Bruce Leen jalanjälkiä vuosia kulkenut Jackie Chan näyttää käyttävän kyllästymispisteeseen asti nähtyjä CGI-trikkejä elokuvissaan. Onneksi ei sentään koko elokuvaa ole pilattu näillä kikkailuilla vaan elokuvassa nähdään myös niitä koreografian huippuluomuksia eli aitoja, trikittömiä Jackie Chan temppuja kaiken mahdollisen irtaimiston kanssa. Valitettavan vähän tosin ja elokuva on niin kammottavaa paskaa, jonka katsominen on suurempi taistelukohtaus kuin mikään elokuvassa nähtävä ruilutus.

Elokuva alkaa hienoilla kuvilla. Luonto, vesiputous ja ihana rauha. Tämän kaiken keskelle ilmestyy mikälie peura, joka helpotuksen hakuisena kusee tähän rauhan kehtoon. Tästä alkaa mieletön kuvallinen digiseikkailu virkistävästä purosta juomatehtaan liukuhihnalle. Tämä sompailu toimii alkutekstijaksona. Tekstit sisältävät muutamaa aiemmin kuultua nimeä lukuunottamatta täysin vierasta porukkaa ohjaajaa myöten.

Juoni kuuluu sarjaan todella fiksut maailmanvalloitus aikeet tyyliin kliseiset James Bond-sadut 60-luvulta. Kaikki pyörii korruptoituneen vesipullobisneksen ympärillä. Siihen kuppaiseen soijaan sotketaan mukaan rämäpäinen taksikuski Jimmy Tong (Chan). Chanin hahmo on hyvä vain autolla ajamisessa eikä mikään superkungfu-taituri, joka hakkaa kaikkia päähän ja naamaan. Tong värvätään mukaan mysteerisen ja legendaarisen agentin Clark Devlinin (Jason Isaacs) autonkuljettajaksi. Devlin haavoittuu ja Tong ottaa hänen paikkansa. Kun hän laittaa miehen smokin päälle, hän saa megaturbosupervoimat. Smokki on huipputeknologiaa edustava agenttivempain, joka sisältää kaiken painovoiman muokkaamisesta laulutaitoihin. Eli smokin käyttäjästä tulee osaava kaikessa mahdollisessa.

Tong alkaa esiintyä Clark Devlininä ja hänen tehtävänään on selvittää vesipullobisneksen juonet agentti/tiedenaisen Del Blainen (Jennifer Love Hevitt) kanssa. Tästä seuraa tappelemista, komediaa, laulamista, tanssimista, takaa-ajoja, ampumista, painovoiman rikkomisia ja muuta pilailua. Varsin perinteistä päistärkkäröintiä koko touhu.

Kliseiltä on vaikea välttyä ja tämä elokuva on osunut tekomatkallaan melkolailla jokaiseen sellaiseen tehden lopputuloksesta huteran ja ennalta-arvattavan kokonaisuuden. Jackie Chanin elokuvien suola, eli ne uskomattomat temput on rajattu melko minimiin ja meno pyörii digitaalitekniikan kynsissä. Parasta antia elokuvassa on lopputekstien pieleenmenneet otokset, jotka eivät naurata yhtään. Päätelmiä?

  • 10%
    Tuxedo - 10%
10%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Kevin Donovan
Pääosissa: Jackie Chan,Jennifer Love Hevitt,Jason Isaacs,Debi Mazar,Ritchie Coster,Peter Stormare,James Brown
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments