elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Yhdysvaltain ex-Presidentti, ex-näyttelijä Ronald Reaganin valtakaudella Rambo oli republikaanien rakastama kansallissankari. USA:ssa tehtailtiin Vietnamin sotaan sijoittuvia tai sen jälkimaininkeihin palaavia äärinationalistisia toimintaelokuvia liukuhihnatuotantona. Näitä...

Yhdysvaltain ex-Presidentti, ex-näyttelijä Ronald Reaganin valtakaudella Rambo oli republikaanien rakastama kansallissankari. USA:ssa tehtailtiin Vietnamin sotaan sijoittuvia tai sen jälkimaininkeihin palaavia äärinationalistisia toimintaelokuvia liukuhihnatuotantona.

Näitä elokuvia teki jokainen silloinen suuruus etupäässä toimintalegendat Schwarzenegger ja Stallone. Joukkoon lukeutuu myös he, jotka eivät olleet suuruuksia tai luulivat olevansa suuruuksia. Näihin herroihin lukeutuu mm. Michael Dudikoff sekä Chuck Norris.

Koskaan Hollywoodissa suurta läpimurtoaan tehnyttä karvaturpa Chuck Norrisia kaipaa tuskin kukaan. Mies tehtaili C-luokan kovistelupätkiä minkä kerkesi, mutta meidän onneksemme ei onnistunut lyömään niillä itseään läpi. Chuck Norrisia on vaikea edes sanoa näyttelijäksi vakavalla naamalla. Miehen filmografia sisältää pelkkiä mahalaskuja toistensa perään. Braddock: Missing In Action 3 on Chuck Norrisin siedettävimpiä elokuvia vaikka onkin kauttaaltaan täyttä paskaa. Elokuvalla on minulle kuitenkin nostalginen painoarvo josta myöhemmin lisää.

Braddock: Missing in Action 3 on Braddock-sarjan viimeinen “teos”. Ensimmäinen sijoittui Vietnamin sodan jälkeiseen aikaan. Toinen osa, In The Beginning, sijoittui itse sotaan ja tämä, trilogian viimeinen osa, sijoittuu ensimmäisen tavoin sodan jälkeiseen aikaan.

Elokuva alkaa Vietnamin sodan loppumetreiltä kuuluisasta Hanoin pommituksesta. Kyseinen tapahtuma on tässä elokuvassa toteutettu verraten hyvin, jota en tule koskaan ymmärtämään. Miten onkin näin tusinaluokan elokuvaan saatu jotain näin realistista ja hyvää. Miinukesna tietysti huonot näyttelijät etupäässä Chuck. Alun pommituksessa Norrisin hahmo, ansioitunut Vietnamin sodan veteraani, taidokas kaikilla aloilla, eikä sängyssäkään mikään staattinen lahna, mies joka hetkeen, Col. James Braddock luulee menettäneensä vaimonsa pommituksissa. Murheen murtama Braddock rahdataan pienen välikohtauksen jälkeen luoti kitusissa helikopterilla turvaan. Vuosia myöhemmin hän kuulee, että hänen vaimo onkin elossa ja hänelle on syntynyt poika. Nyt hän päättää lähteä Vietnamiin etsimään kauan kadoksissa ollutta vaimoaan ja poikaansa, jota ei ole koskaan nähnyt. Vietnamissa vallitsee vielä samat ennakkoluulot ja vihamielinen ilmapiiri, joten Braddock varustaa itsensä ja lähtee sotimaan Vietnamia vastaan yksin.

Juoni on ennalta-arvattava pullistelutarina johon ei ole saatu alun Hanoin pommitusta lukuunottamatta mitään järjellistä, kivaa tai edes kaunista.

Lievästi sanottuna nostalgisen tunnelman elokuva minussa herättää, koska tämä on se elokuva mitä en saanut pienenä katsoa. Joten aina kun yritin katsella sitä salassa, jäin härskisti verekseltäni kiinni kerta toisensa jälkeen. Välillä on mukava palata lapsuusmuistoihin vaikka katalyyttinä toimiikin typerään kuoreen ahdettu sakkainen roskaelokuva ajalta jolloin Vietnamin sota piti voittaa henkisesti katsojien keskuudessa vaikka se oli hävitty fyysisesti vasta vuosikymmentä aikaisemmin.

  • 20%
    Braddock: Missing in Action 3 - 20%
20%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 104 min
Ohjaaja: Aaron Norris
Pääosissa: Chuck Norris,Aki Aleong,Roland Harrah III,Miki Kim,Yehuda Efroni
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1988

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments