elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

No nyt se on nähty. QT:n neljäs elokuva eli kauan odotettu Kill Bill osa 1. Peruskatsojien kehujen, arvosteluiden ja vannoutuneiden Tarantino-fanien ylistyspuheiden jälkeenkin pystyin...

No nyt se on nähty. QT:n neljäs elokuva eli kauan odotettu Kill Bill osa 1. Peruskatsojien kehujen, arvosteluiden ja vannoutuneiden Tarantino-fanien ylistyspuheiden jälkeenkin pystyin katsomaan elokuvan ilman minkäänlaisia ennakkoluuloja ja, jopa sellainen pieni jännityksen tunne ilmassa.

Valitettavasti täytyy todeta, että elokuva ei ollut mikään erikoinen. Kill Billin alku lupaili jotain aivan mielettömän upeaa, mutta heti sen jälkeen koko homma meni överiksi, eikä palannut raiteilleen koko loppukestonsa ajaksi. Tai ei palannut ainakaan niille raiteille mille itse olisin toivonut. Toisin kuin muista Tarantinon elokuvista niin Kill Billistä ei saa täyttä ympyrää ja vaikka saisikin niin ympyrän sisälle jää paljon rakoja. Ulkoa päin tosin osittain erittäin komea elokuva, mutta muutakin pitää olla. Se on fakta.

Kill Bill keskittyy olemaan vain cool, mitä se ei edes mielestäni ole. Tarina on yksinkertainen ja sen voi tiivistää yhteen sanaan. Kosto. Kill Bill perustuu huonoihin samuraielokuviin ja tekee niille kunniaa olemalla tarinan osalta yhtä huono. Tarina loikkii Tarantinolle tyypillisellä tavalla mikä on kieltämättä oiva keino kertoa tarinaa, mutta kun se on näinkin yksinkertainen niin onko sillä loppupelissä mitään virkaa. Kikkailua kaikki tyyni.

Juonen selittämisen jätän niille, jotka sen paremmin osaavat.

Kill Billin näyttelijät ovat vähän mitä sattuu. Omia suosikkejani elokuvasta löytyy tasan yksi kappale. Ja sehän on yllätys yllätys kaiken mahdollisen kauneuden ruumiillistuma eli Lucy Liu. Uma Thurmanin naamalta loistaa sellainen harmaa ja yleinen vitutus mikä tarttuu väkisinkin katsojaan. Muutkaan roolihahmot eivät juurikaan tee mitään sen erikoisempaa. Mainittakoon Michael Madsen, jota olisin todella halunnut nähdä enemmän, mutta häneen törmäämme väkisinkin elokuvan osassa kaksi.

Elokuva on kuvattu paikoittain todella hienosti mikä on yksi harvinainen hyvä seikka tässä elokuvassa. Kuvaajana toimii Oliver Stonen luottokuvaaja Robert Richardson, joka on työssään harvinaisen pätevä. Hän onnistuu kyhäämään vaikeimmatkin Tarantinon visiot toteutuskelpoisiksi ja kun on kyse muista elokuvista varastetuista kuvakulmista, tunnelmista tai jonkun mitättömän kasarisamuraielokuvan tematiikkaa jäljittelevä kuvanrajaus, tekee Richardson sen mahdolliseksi.

Huonoin asia elokuvassa on luultavasti muista elokuvista törkeästi varastettu musiikki. Kun säveltäjämaestro Ennio Morricone on hiki otsalla vääntänyt Sergio Leonelle ikimuistoista musiikkia, joka kuuluu olennaisena osana Leonen elokuviin niin tuntuu typerältä ettei Tarantino ole voinut tuottaa uutta musiikkia samuraikökköilynsä ääniraidalle. Halpamainen ja suoraansanoen typerän laiska keino, jota ei voi kutsua kunnianosoitukseksi minään päivänä.

Kill Bill on toki pakkotiirailtava niille vannoutuneille Tarantino-faneille, joihin minä en valitettavastikaan kuulu. En voi valehdella itselleni ja sanoa, että tämä on mahtava elokuva, koska se ei todellakaan ole sitä. Ilman Lucy Liuta ja kuvaaja Richardsonia Kill Bill ei eroaisi laaduttomuudellaan mistään -70 luvun Sonny Chiban tahattoman koomisesta banaaninmussutteluelokuvasta.

  • 30%
    Kill Bill: Volume 1 - 30%
30%

Poiminta

Genret: draama,jännitys,toiminta,rikos
Kesto: 111 min
Ohjaaja: Quentin Tarantino
Pääosissa: Uma Thurman,David Carradine,Lucy Liu,Daryl Hannah,Vivica A. Fox,Michael Madsen,Michael Parks,Sonny Chiba,Chiaki Kuriyama,Julie Dreyfus,Michael Bowen
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments