elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Travoltan uudeksi tulemiseksi mainostettu Basic oli lyhyesti kiteytettynä pettymys. Se ei tarjonnut mitään uutta ja itse loppuratkaisukin oli nähtävissä jo elokuvan alkumetrien jälkeen. Koska...

Travoltan uudeksi tulemiseksi mainostettu Basic oli lyhyesti kiteytettynä pettymys. Se ei tarjonnut mitään uutta ja itse loppuratkaisukin oli nähtävissä jo elokuvan alkumetrien jälkeen. Koska elokuva oli ennalta-arvattava, television keskinkertaisten poliisisarjojen yhden jakson tasoa oleva tekele, ei elokuvasta voinut oikein nauttiakaan.

Näyttelijät olivat Basicissa huonoja. Travolta on pääroolissa mitään sanomaton, yhden ihmeen Seagal kakkonen, jolla ei tunnu olevan enää mitään annettavaa elokuvia katselevalle yleisölle. Connie Nielsen naispääosassa on perustylsä jankuttaja kapteeni, joka pikkuhiljaa alkaa taipumaan Travoltan näyttelemän hahmon oikkuihin ja pikkuisen (tietenkin) rakastuu tähän. Samuel L. Jackson on taas paras kaikista, mutta hänenkin osansa on oikeastaan esiintyä satunnaisissa kohtauksissa. Ja ainiin: ne, jotka odottavat elokuvalta Travoltan ja Jacksonin yhteisiä kohtauksia, pettyvät pahasti, sillä miehet mahtuvat samaan aikaan kuvaan vain kerran. Plääh…

Juoni on Basicin parasta kauraa. Se ei tosin tarjoa oikeastaan mitään jännitystä, koska ainakin minä arvasin juonen lopun jo alkuselitysten jälkeen. Elokuva on oikeastaan niin läpinäkyvä, ettei juoneen viitsi tarrautua kiinni kunnolla, vaan katsoja alkaakin mieluummin seurata elokuvaa “hohhoijaa”-asenteella. Muutamaa hyvää juonenkäännettä lukuunottamatta Basicin juoni on yhtä höttöä, jonka silti kestää yllättävän hyvin, sillä olen katsonut pienempänä paljon saksalaisia poliisisarjoja.

Basic on turhanpäiväinen elokuva, jota voisi kuvata helposti yhdellä lauseella: kahden tähden ja yhden katselukerran elokuva. En suosittele muuhun kuin tylsistymisen estoon.

  • 40%
    Basic - 40%
40%

Poiminta

Genret: jännitys
Kesto: 98 min
Ohjaaja: John McTiernan
Pääosissa: John Travolta,Samuel L. Jackson ja Connie Nielsen
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa,Kanada
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments