elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Nelosen viikonlopun leffaputkessa on jo jokunen aika ollut villitys, että jokaisena viikonlopun iltana esitettäisiin jonkun tietyn näyttelijän elokuvia. Nyt nelosella on nähty muun muassa...

Nelosen viikonlopun leffaputkessa on jo jokunen aika ollut villitys, että jokaisena viikonlopun iltana esitettäisiin jonkun tietyn näyttelijän elokuvia. Nyt nelosella on nähty muun muassa Bruce Willis ja Julia Roberts, jonka päätöselokuvana nähtiin yllättävän hyvä Erin Brockovich. Tällä viikolla tähtenä toimi enemmänkin musiikkipuolelta tuttu Jennifer Lopez, joka on nyt jo jokusen vuoden toiminut näyttelijänä, ilman huikeaa menestystä kuitenkaan saavuttamatta. Mainittakoon neidin meriiteistä vaikkapa Gigli, jota ehdotetaan jopa maailman huonoimmaksi elokuvaksi koskaan. Valitettavasti en ole tekelettä nähnyt, mutta halu on suuri.

Eli, nelosen leffailta päättyi Häät mielessä-nimiseen tekeleeseen, joka on tai no oli varsin tuntemattoman miehen, Adam Shankmanin tekele. Itse herra on toiminut monen monen elokuvan kanssa erilaisissa puuhissa, ja jopa näytellytkin jokusen pätkän. Keskitytään kuitenkin miehen ohjaajan uraan. Häät mielessä oli Adamn Shankmanin “ensimmäinen” debyytti valkokankaille. Syy tähän on varmasti jokseenkin “kuumaksi” tähdeksi luokiteltu latinonainen Jennifer Lopez, jota nykyään tuntuu pursuavan joka reiästä. Häät mielessä ei myöskään ollut Adam Shankmanin viimeinen tekele, sillä leffan ilmestyttyä on juoka vuosi tullut uusi pätkä ulos. Uusin leffa Steve Martinin tähdittämä Bringing down the house joka on suomennettuna Elämä on laiffii. No nyt sitten itse elokuvaan takaisin.

Häät mielessä on niin tavallinen tätä genreä edustava elokuva, joka ei itseasiassa tarjoa juonen tai näyttelijöiden osalta mitään uutta. Mary(Lopez) on menestyvä häiden järjestäjä, joka tietää mitä ihmiset haluavat. Maryn vapaa-aika kuluu töihin ja elokuvien katseluun eräässä san franciscolaisessa puistossa. Poikaystäville ei Mary ole aikaansa varannut, vaikka italialainen poika Massimo (Chambers) häntä niin rakastaa, ja on rakastanut, siitä asti kuin he pienenä leikkivät ja hän söi multaa (?). No itse asiaan sitten. Eräänä päivänä, kun Mary kävelee kohti kotiaan hän yllättäen kompuroi ja jää kengistään kiinni viemärinkanteen, ja kun tähän lisätään sattumanvaraisesti liikkeelle lähtevä roskapönttö, joka on tappaa Maryn hänen koittaessa pelastaa kenkäänsä julman viemärin kynsistä. Mutta, onneksi paikalle osuu tarinan sankari, Steven (McConaughey) joka saa pelastettua Maryn kieron ja tunteettoman roskapöntön kimpusta.

Kummatkin rakastuvat tulisesti toisiinsa, mutta kun Marylle selviää että Steven onkin menossa naimisiin hänen oman asiakkaansa kanssa pyörähtää uudenlainen hullunmylly käyntiin. Ja kun Mary on saanut päänsä dokauksen jäljiltä selviksi, hän päättää itsekkin lähteä naimisiin. Pariksi hän saa Massimon, joka on kyllä ehdottomasti tämän elokuvan pelastaja sympaattisine ilmeineen ja hienosti italialaista esittäen. No, sitten iskeekin jonkin sortin ketutus kaikille, eikä kukaan pääsekkään naimisiin. Elokuvan lopussa sitten vaihdetaankin pareja oikein huolella, vaikka tämä olikin aika selvää jo alusta asti.

Kuten jo aikaisemmin sanoin, niin Häät mielessä ei valitettavasti tarjoa mitään uutta tähän genreen. Näyttelijät ovat aika surkeita, ainakin suurin osa heistä oli todella taidottomia ja yliampuvia. Lopez nyt veti sen saman roolin jonka olen häneltä tottunut näkemään (Angel Eyesia lukuunottamatta). McConaughey tuntui vetävän kiekon katsomoon näytellessään hassua / kieroa lastenlääkäriä. Eli, no ainoa positiivinen näyttelijä oli Massimoa näytellyt Chambers, joka on suhteellisen tuntematon nimi, mutta toivottavasti hänestä nyt jonkin sortin näyttelijä tulee.

Häät mielessä painuu siihen samaan harmaaseen verhoon, johon lähes kaikki tämän tyyppiset elokuvat puljahtavat. Itse en olisi tästä elokuvasta maksanut penniäkään, mutta kyllä sen ilmaiseksi ennen nukkumaan menoa katsoo. Lievä pettymys, mutta ainakin ilmainen.

  • 20%
    Häät mielessä - 20%
20%

Tiedot

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 103 min
Ohjaaja: Adam Shankman
Pääosissa: Jennifer Lopez,Matthew McConaughey,Justin Chambers,Bridgette Wilson
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments