elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

The Rock – Paluu helvettiin The Rock – Paluu helvettiin
3.5
The Rock on perinteinen Michael Bay -elokuva: hyvä kuvaus, hyvät tehosteet, hyvä musiikki, jonkinlainen juonentynkä ja paljon toimintaa. The Rock ilmestyi heti Bad Boyssin... The Rock – Paluu helvettiin

The Rock on perinteinen Michael Bay -elokuva: hyvä kuvaus, hyvät tehosteet, hyvä musiikki, jonkinlainen juonentynkä ja paljon toimintaa. The Rock ilmestyi heti Bad Boyssin jälkeen seuraavana vuonna ja menestyi maailmanlaajuisesti hyvin. Elokuva nosti paitsi Michael Bayn mainetta, vei myös Nicolas Cagen huipulle.

Juontakin elokuvasta löytyy. Kenraali Francis X. Hummel (Ed Harris) kaappaa läjän VX-kaasuraketteja, linnoittautuu Alcaratzin vankilasaarelle ja uhkaa raketeilla San Franciscoa ellei hänen vaatimuksiinsa suostuta. Sean Connery esittää John Patrick Masonia, entistä SAS -sotilasta ja ainutta ihmistä joka on paennut kyseisestä vankilasta. Nicolas Cagelle jää homma esittää elokuvan nörttiä, bioase-expertti Stanley Goodspeediä. Masonin tehtävä on johtaa nyrkillinen erikoisjoukkojen sotilaita saarelle ja pysäyttää Hummel. Kliseistä ? Toki, mutta ahh niin hienosti ehtyä rytkettä että paremmasta ei oikeastaan väliä.

Kuten jo alussa mainitsin näyttelijät, ne ovat todella tasokkaita. Etenkin kolmikko alussa vetää suorituksensa rutiilla: varmasti ja hyvin. Tekoja löytyy myös sivuosista: David Morse tekee oivan suorituksen Hummelin oikeana kätenä, Majuri Tom Baxterina. Myös aina yhtä varma John Spencer vetää rutiinilla FBI:n johtajan roolinsa. Myös Michael Biehn (muistettakoon hänet aivan ilmiömäisestä roolisuorituksestaan The Terminatorissa) nähdään yhtenä erikoisjoukkojen sotilaana.

Elokuvan parasta antia on siinä oleva musiikki. Hans Zimmerin klassis-vivahteinen mättö sopii elokuvaan kuin nyrkki silmään. Suotta Zimmer ei ole arvostettu ja minun mielestäni yksi parhaimmista (elokuva)säveltäjistä. Suosittelen soundtrackin ostamista lämpimästi!

The Rock on pitkään ollut minulle yksi lempi toimintaleffoista, eikä suotta, sillä katson itse elokuvan kuin elokuvan jos siinä esiintyy Sean Connery. The Rockista pilkottaa takana rahastus, mutta minkäs teet jos pidät Connerystä, näyttävästä rytkeestä tai vaikka alun takaa-ajokohtauksessa olevasta hummerista ja ferrarista. Allerkirjoittanutta juonen “köyhyyskään” ei haittaa, sillä voin katsoa toimintaelokuvaa pelkästään näyttävän toteutuksen puolesta.

3.5

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 136 min
Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Sean Connery,Nicolas Cage,Ed Harris
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1996

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jori Jäntti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
10 years ago

Ihan perushyvä elokuva, jossa on tekemistä ja toimintaa 90-luvun malliin. Patriotismillakin leikitään ajan henkeen varsin sopivasti. Harris ja Connery kovassa vauhdissa todella nimekkäässä näyttelijäkaartissa. 3.5/5p

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Hyi kauhee mikä revikka.

Jimbei
Jimbei
17 years ago

Yksi mahtavimmista elokuvista joita on ikinä tehty<3 5p

Taylor
Taylor
18 years ago

Mahtava ja syvällinen toimintaleffa. Harrisin ja Biehnin näyttelijäsuoritukset ovat aivan jotain päätä huimaava. Zimmerin tunnari saa kylmän väreet kulkemaan selässä.

**MAX**
**MAX**
17 years ago

ihan hyvä elokuva mutta loppu on paras