elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ei ole mitenkään sattumaa, että jenkit tekevät komedioita, jotka pyörivät seksin ja siitä ahdistuneiden teinien ympärillä. Aihe kun on tuossa kaksinaismoralismin maassa lähes tabu....

Ei ole mitenkään sattumaa, että jenkit tekevät komedioita, jotka pyörivät seksin ja siitä ahdistuneiden teinien ympärillä. Aihe kun on tuossa kaksinaismoralismin maassa lähes tabu. Tähän teemaan tarttuu suositun jenkkikomedian, American Pien, jatko-osa: American Pie 2, jossa ensimmäisestä osasta tutut ahdistuneet teinit jatkavat seksistä haaveiluaan ja tietenkin omien haaveidensa metsästystä. Kaikki pyörii ensimmäisessä osassa piirakan kulkusiinsa leiponeen Jimin (Jason Biggs) ja tämän kavereidensa ympärillä. Tytöistä haaveillaan porukalla, homous on synti ja kokemattomille nuorukaisille syntyy erinäisiä kommelluksia aina pikaliimailusta lähtien järven rannalla olevalla kesäasunnolla, jonne kaverukset ovat muuttaneet kesäksi. Onneksi sentään kaikki ei jää pelkäksi haaveiluksi, sillä rannalla pörrää toinen toistaan kauniimpia, bikiniasuisia, naisia ja naapuristakin löytyy pari tuhmaa “böönää”, jota silitellä.

Ja kyllähän sitä silitelläänkin: Jason Biggsin ihmetellessä elämää pistävät muut toverukset ranttaliksi: eniten menossa on mukana Seann William Scottin näyttelemä Stifler, jonka missio ei käy kenellekään missään vaiheessa epäselväksi. Mukana porhaltavat mm. Vaaleista tuttu Chris Klein, muista kuin rooleistaan tunnettu Tara Reid, kuvankaunis Shannon Elizabeth ja monet muut kasvoista tutut näyttelijät. James B. Rogersin ohjaaman elokuvan näyttelemisestä voidaankin sitten olla montaa mieltä, mutta elokuvan henkeen roolisuoritukset menettelevät kohtuullisen hyvin. Mitään maailman parhaita rooleja ei nytkään tarjoilla, mutta tilanteet silti ovat välillä julman kiusallisia: esimerkiksi nolosti päättyvän kaapissa piiloilun tilannekomiikka on oudolla tavalla kohdallaan, vaikkei elokuvan yleisilmeestä hirveästi pitäisikään.

Muuten American Pie 2 onkin sitten sitä tyypillistä asioiden tajuamista, tosirakkauden etsimistä ja tietenkin pikkutuhmaa keimailua, joka tietenkin vie huomion välillä pahasti toisaalle. Huomionherättäjiä toki tarvitaankin: tällä kertaa tyypillisen teinikomedian metkut ja temput alkavat käydä tylsäksi. Juonikuviotkin kehittyvät niin tyypilliseen tapaan, ettei lopputuloksesta voida puhua minään yllätyksenä. Silti elokuva saa suupielet ylöspäin ainakin kotisohvalla: sinänsä viaton, mutta silti niin röyhkeän laskelmoiva huumori vetoaa kumpaakin sukupuoleen siinä missä olut ja suklaakin ja pari kertaa ääneen nauraminen ei ole mikään loputon häpeä. American Pie 2 onkin kelvollinen jatko-osa, jolta ei oikeastaan osaa odottaa yhtään mitään muuta kuin parit hyvät naurut.

  • 47%
    American Pie 2 - 47%
47%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 108 min
Ohjaaja: James B. Rogers
Pääosissa: Jason Biggs,Shannon Elizabeth,Alyson Hannigan,Chris Klein,Thomas Ian Nicholas,Natasha Lyonne,Tara Reid,Seann William Scott,Mena Suvari,Eddie Kaye Thomas
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments