elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jossain hämärän rajamailla vuokrattu Radalla -elokuva oli kokemus, jota en halua uusia. En oikeastaan voi kuvittela mitään pahempaa aihetta, kuin seurata nuorten naisten rakkaushuolia...

Jossain hämärän rajamailla vuokrattu Radalla -elokuva oli kokemus, jota en halua uusia. En oikeastaan voi kuvittela mitään pahempaa aihetta, kuin seurata nuorten naisten rakkaushuolia ja seurata heidän sekoiluaan milloin missäkin. Juuri tätä kaikkea Radalla tarjoaa katsojallen. Uskallan myös väittää, että kyseinen elokuva ei sovi edes naispuolisille katsojille, sillä tämä elokuva kiinnostaa yhtä paljon kuin… äh, eihän tätä voi edes verrata!!!!

Elokuvan näyttelijäkaarti on (kuinkas ollakaan) kaunista. Pääosissa nähdään mm. Cameron Diaz, Christina Applegate ja Selma Blair. He suoriutuvat rooleistaan seuraavasti: Diaz on roolissaan oma itsensä eli sellainen, jota hän on näytellyt jo useassa elokuvassa ennenkin. Toisin sanoen Diaz on pirteä kaunis pikku enkeli, joka hymyilee ja bailaa. Applegate on ehkä paras tästä kolmikosta: hänen muhkealle rintavarustuksellaan ei ole mitään tekemistä arvostukseni kanssa, vaan hän oikeasti on ainoa, joka yrittää edes vähän näytellä. Applegate on joukon bitch, joka on mm. eräässä kohtauksessa suorastaan rivo. Blairin rooliksi tulee näköjään useasti hölmön tytön osa. Tälläkin kertaa Blair näyttelee idioottia, joka ei oikein tiedä, miten miesten kanssa pitäisi toimia. Lisäksi Blairille sattuu elokuvan teko-hauskat kommellukset, jotka eivät katsojaa onneksi naurata.

Elokuvan juoni on kertakaikkiaan älytön kokoelma typeryyttä. Jotain about 30-kymppiset naiset huomaavat, etteivät he ole vielä vakavasti seurustelleet. Siitä alkaa jonkinlainen rakkauden kaipuu ja kuinka ollakaan heistä kahden elämään tupsahtaa se oikea mies. Miestä ei vaan meinaa omakseen saada kuin muutaman kommelluksen ja road-tripin kautta, joten täytyyhän sitä vähän sekoilla! Ja niin: pakkohan sitä jotenkin on saada elokuvaan muutamia kymmeniä minuutteja lisää. Hoh-hoijaa… Kaikkein pahinta on kuitenkin pari täysin käsittämätöntä laulu- ja tanssikohtausta, jotka eivät elokuvaan sovi sitten alkuunkaan. Ensimmäisen tanssikohtauksen aikana hyvä maku murenee siinä, että laulussa lauletaan miehen peniksen pituudesta, joka ei kumpaakaan sukupuolta katsojista voisi vähempää kiinnostaa. Ja toisessa lauletaan ah, niin kaunis koveri, joka mauttomuudessa menee yli jo mistä tahansa pitkään aikaan näkemästäni elokuvasta. Tälläisten kohtauksien jälkeen käsi hapuilee kaukosäädintä etsiskellen stop-nappia, pää tärisee tuskasta ja hampaat kalisevat silkasta inhosta.

Radalla on kertakaikkiaan älytön elokuva. Siinä on vain yksi asia hyvää: nimittäin pari kohtausta, joiden teema on väärinkäsitys. Nämä väärinkäsitykset ovat ns. lesbo-kohtauksia, joissa miehet luulevat naisten harrastavan tyttöjen välisiä leikkejä. Siihen se hauskuus sitten jääkin, sillä muuten Radalla -elokuva tarjoaa vanhoja, kuluneita vitsejä ja katsojan huumorintajun aliarvioimista oikein urakalla. Jos minusta olisi kiinni, niin olisin jättänyt tämän elokuvan ilman muuta tekemättä ja jos olisin mennyt tälläisen tekemään, en missään nimessä näyttäisi sitä kenellekään. Vältelkää kuin ruttoa!

  • 10%
    Radalla - 10%
10%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 90 min
Ohjaaja: Roger Kumble
Pääosissa: Cameron Diaz,Christina Applegate,Selma Blair
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments