elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tom Hanksin tähdittämä ja Steven Spielbergin ohjaama tositapahtumiin perustuva lämminhenkinen draama kertoo Itäeurooppalaisesta pikkuvaltiosta Krakozhiasta kotoisin olevasta miehestä nimeltä Viktor Navorski (Hanks), joka saapuu...

Tom Hanksin tähdittämä ja Steven Spielbergin ohjaama tositapahtumiin perustuva lämminhenkinen draama kertoo Itäeurooppalaisesta pikkuvaltiosta Krakozhiasta kotoisin olevasta miehestä nimeltä Viktor Navorski (Hanks), joka saapuu New Yorkiin JFK:n lentokentälle. Hänen saapuessaan tulliviranomaisten luo kerrotaan ikävä uutinen; hänen maansa on ajautunut totaaliseen kaaokseen ja hallitus on kaadettu. Tämän seurauksena Viktorilla ei teoriassa ole kotimaata ja häntä ei voida päästää Yhdysvaltain maaperälle, joten hän joutuu jäämään lentokentälle.

Uutisen kertoo Frank Dixon (Stanley Tucci), joka yrittää parhaansa mukaan kertoa englantia ymmärtämättömälle Viktorille mitä hänen pitäisi tehdä. Viktor joutuu jäämään lentokentälle rahattomana ja kieltä osaamattomana. Hän kuitenkin elää rikkomatta lakia, joten kentän turvallisuuspäällikön, Dixonin, ei auta, kuin antaa hänen olla rauhassa. Viktor luo kontakteja lentokentän työntekijöihin, joiden seasta löytyy mielenkiintoisia persoonia ja ihmiskohtaloita.

Hanks suoriutuu roolista rautaisella ammattitaidollaan ja Viktorista ei voi olla pitämättä. Hän on hieman yksinkertainen ja hauska mies, joka haluaa vain hyvää. Hanksin ammattitaito yhdistettynä Spielbergin tarinankuljetukseen ja hyviin sivurooleihin, joissa loistavat esimerkiksi Tucci ja Catherine Zeta-Jones, muodostavat hyvän ja viihdyttävän paketin, jota on helppo katsoa. Kuitenkin puutteitakin löytyy. Käsikirjoitus on mitäänsanomaton ja elokuvaa on mielestäni pitkitetty liikaa. Välillä se tuntuu junnaavan paikoillaan ja kaksituntisesta elokuvasta olisi huoletta saanut leikata neljäsosan pois.

Viihdyttävä, mutta liiallisesti pitkitetty keskinkertainen draama, josta löytyy myös huumoria.

3

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 128 min
Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Tom Hanks,Catherine Zeta-Jones,Stanley Tucci,Chi McBride,Diego Luna,Barry Shabaka Henley
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
17 years ago

Elokuva, johon mahtuu sekä hyviä hetkiä, että huonoja hetkijä, jotka tekevät itse elokuvasta melkoisen kaksijakoisen tekeleen. Tuloksena sitten onkin, että lämminhenkinen ihminen kohtaa kaltaisiaan ihmisiä näennäisesti suljetussa tilassa. Tämä on jo nähty sataviissataa kertaa. 😐 Ei silti mikään mahdottoman huono elokuva. 3/5p