elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Usko koetuksella-niminen elokuva oli tässä taannoin nelosen viikonlopun leffaputken huipentuma. Itse en ollut pahemmin elokuvasta kuullut, ennen kuin sen itse näin. Pääosissa komeilee tunnettuja...

Usko koetuksella-niminen elokuva oli tässä taannoin nelosen viikonlopun leffaputken huipentuma. Itse en ollut pahemmin elokuvasta kuullut, ennen kuin sen itse näin. Pääosissa komeilee tunnettuja näyttelijöitä kuten muun muassa Sekaisin Marista ja Perhe on painajaisesta tuttu Ben Stiller ja kovin miesnäyttelijä tällä hetkellä, eli muun muassa Fight Clubista tuttu Edward Norton, joka istuu myös ohjaajan pallilla. Näispääosaa näyttelee TV-sarjasta Dharmasta & Gregista tuttu Jenna Elfman. Kuten sanoin, ohjaajan paikalla istuu Edward Norton ja elokuva onkin suosionosoitus hänen äidilleen, joka ainakin lopputeksteissä “Uskoi kaikkeen”.

Usko koetuksella luokitellaan varmaankin suurimmalta osaltaan ainakin minun mielestäni draamaksi, sillä huumoria siinä ei paljoakaan ole, joskin vähäsen maustettu, mutta myös romantiikka on suuressa osassa. Juoni on lähes tavallinen, kuten lähes kaikissa muissakin tämän tyyppisissä elokuvissa. Jake (Ben Stiller), Brian (Edward Norton) ja Anna Riley (Jenna Elfman) ovat olleet ystäviä siitä hetkestä kun he lapsina tapasivat. Kaikki muuttui kuitenkin kun Annan isä sai töitä toisesta osavaltiosta ja Annan piti muuttaa mukana. Kaverukset Brian ja Jake ovatkin jo tapaus erikseen. Uraa valitsessa kummankin tiet johtivat erilaisiin uskontoihin, juutalaisesta Jakesta tuli Rabbi ja Brianista katolilainen pappi. Todellisuudessa näin tiukka kaverisuhde olisi ainakin minun mielestäni fiktiota. No kuitenkin eräänä päivänä Anna ottaa yhteyttä Brianiin ja kertoi saavansa töitä NYCista, ja tästä jos jostain pojat olivat innoissaan. Kun Anna saapuu kaupunkiin alkaa poikien suhde toisiinsa vähetä ja tunteet Annaa kohtaa lisääntyä, mutta kumman Anna valitsee…

Usko koetuksella on minun mielestäni niitä kerran katsottavia elokuvia, ja sen jälkeen se painuu sinne minne monet muutkin elokuva, eli elokuvien taivaaseen. Näyttelijät ovatkin jo sana erikseen. Itse pidin Stillerin roolisuorituksessa, niinkuin olen aina pitänytkin, Edward Norton veti ehkä astetta huonommin omansa, vaikka suuri näyttelijänimi hänkin on. Jenna Elfmanin muita elokuvia en olekkaan nähnyt joten en tiedä muista roolisuorituksista.

Kerrotaan vielä miksi annoin vain 2 tähteä kyseiselle elokuvalle. Eräs herrasmies antoi positiivista palautetta viereskirjaamme ja kysyi minkä takia annamme “liian helposti” hyviä pisteitä. Tämän jälkeen ajattelin hartaasti ja tarkkaan kuinka paljon juuri tämä elokuva ansaitsisi ja päädyin juuri kahteen ja puoleen, koska: tämän tyyppisiä elokuvia on runsaasti, juoni on vähän hatara sekä pituus joka on ainakin minun mielestäni vähän liikaa tämän tyyppisiin elokuviin. Näyttelijät olivat hyviä ja tuntuu pahalta antaa “ala-arvoinen” tähtimäärä tälläisen tason näyttelijöille.

  • 40%
    Usko koetuksella - 40%
40%

Tiedot

Genret: draama,komedia,rakkaus
Kesto: 128 min
Ohjaaja: Edward Norton
Pääosissa: Ben Stiller,Edward Norton,Jenna Elfman
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments