elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Moni katselee suosikkielokuviaan kuin myös monia muita elokuvia joko VHS-kasetilta tai DVD-levyltä. Itse suosin molempia tapoja, mutta rakkaaksi ystäväksi on aikojen kuluessa tullut kotiteatteri....

Moni katselee suosikkielokuviaan kuin myös monia muita elokuvia joko VHS-kasetilta tai DVD-levyltä. Itse suosin molempia tapoja, mutta rakkaaksi ystäväksi on aikojen kuluessa tullut kotiteatteri. Mutta mitä tapahtuu, kun paras ystävä menee rikki? Takuuajan puitteissa oleva laite korjataan luonnollisesti ilmaiseksi, mutta mitä kaikkea voi tämän korjauksen aikana tapahtua? Kuinka kauan yhden laitteiston korjaaminen kestää? Miten kauan elokuvien ystävän pinna kestää? Tässä tulee pieni tietopaketti, joka ei oikeastaan halua pelotella ketään, mutta joka haluaa osoittaa, että kuinka asiat voivat huonossa tapauksessa mennä.

Mukana olevat liikkeet (nimiä en mainitse):
Liike A : liike, josta ostin kotiteatterin
Liike B : korjaamo-liike
Liike C: korjaamo-liike
Liike D: liike, josta ostin toisen kotiteatterin

Tarinani alkaa leppoisasta heinäkuun päivästä, jolloin marssin liike A:han ostamaan kotiteatterin. Koska budjettini oli ilmeisen tiukalla ja olin vetänyt itselleni selvät raamit, ei minulla ollut juuri valinnan varaa. Näin jälkikäteen voisin jälkiviisaana sanoa, että ostos oli vikatikki, mutta sitä en silloin tiennyt. Kotiteatteriksi ostin kotiin laadukkaan Philipsin, josta maksoin karvan alle 300 euroa. Laite toimikin kuin unelma jonkin aikaa, kunnes oudot äänentoistoviat alkoivat vaivata. Lopulta homma paheni vielä levynlukuongelmiksi ja pahoiksi äänentoisto-ongelmiksi, joten soitin Liike A:han ja kerroin laitteeni olevan viallinen. Liike A:n ystävällinen ja kohtelias myyjä antoi minulle huoltoliikkeen numeron, johon soitin välittömästi. Liike B:n työntekijä kehoitti minua tuomaan laitteen huollettavaksi sanoilla “tänne vaan”. Reilun rempseä heitto oli minun mieleen ja sain sellaisen mielikuvan, että Liike B on asiantunteva kuin myös hyvin palveleva liike.

Koska Liike B:n työntekijä oli sanonut pelkän prosessori-yksikön riittävän, vein vain sen. Yllätys oli kuitenkin suuri, kun mies sanoi tarvitsevansa vielä kaikki kaiuttimet. “No OK.” -ajattelin, ja seuraavana päivänä raahasin kaikki kaiuttimet Liike B:lle. Kysyessäni korjausaikaa minulle kerrottiin korjauksen kestävän viikon. Se kuulostin sopivalta ja hyvältä ajalta ja jätin “mussukkani” rauhaisin mielin Liike B:hen. Aikaa kuitenkin kului 2 viikkoa, jolloin aloin ihmettelemään, että missä pirussa laitteeni viipyy? Liike B:n vaikeasti tavoitettava henkilökunta vastasi puhelimeen ja pyysi odottamaan. Odotettuani ainakin 10 minuuttia miesääni sanoi: “meillä on jotain hässäkkää täällä. Soitan kohta takaisin.” Ja hän soitti: “vanhahko miesääni kertoi minulle, että kyllä tässä vielä viikko menisi.” Ajattelin, että kyllä minä vielä viikon kestän, mutten yhtään enempää.

Kun kolme viikkoa tuli täyteen soitin jälleen kerran Liike B:hen, josta vastasi jälleen kerran erittäin ystävällinen ja kohtelias työntekijä. Selvittelimme asiaa ja kävikin ilmi, että Liike B oli lähettänyt laitteeni Liike C:lle korjattavaksi. Onneksi sain Liike C:n puhelinnumeron. Tämän jälkeen soitin uteliaan puhelun Liike C:lle. Annettuani tietoni minut yhdistettiin itse korjaajalle: “Mikä sun nimi on? … Joo, on se täällä?… Mutta se ei oo vielä työn alla?… Koskako valmistuu? En osaa sanoa.” Tämän informatiivisen puhelun jälkeen otin yhteyttä Liike A:han, jonka kohteliaalle ja avuliaalle myyjälle kerroin sydäntä riipaisevan tarinani ja pamautin saman tien perään haluavani purkaa kaupan. Myyjä sanoi ymmärtävänsä minua ja lupasi soittaa tunnin sisään takaisin. Näin tapahtui ja sovimme puhelimessa kaupan purkamisesta, jonka menin tekemään seuraavana päivänä. Homma sujui kuin tanssi ja Liike A:n kohteliaan ja ystävällisen palvelun takia en aio Liike A:ta boikotoida.

Enää onkin jäljellä Liike D, johon suunnistin ostamaan LG:n kotiteatterin, josta olin nähnyt mainoksen lehdessä. Liike D:n elämäänsä kyllästynyt myyjä sai myytyä minulle haluamani kotiteatterin. Muttei ilman vittuilua: “Annatko alennusta? Tuo laite maksaa Saksassa 100 euroa vähemmän kuin teillä.” “No tilaa se Saksasta (haista paiska -asenteella).” Lopulta Liike D:n myyjä sai muutettua kotiteatterini aluevapaaksi kuten mainos mainosti ja pääsin jatkamaan matkaani kotiin. Kotona huomasin uuden laitteeni toimivan moitteettomasti ja Heatin pankkiryöstökohtaus tiputteli varmasti tauluja naapurin seinältä.

Mitä minä tästä opin? Elämä on joskus vaikeata. Varsinkin jos kotiteatteri on takuukorjauksessa.

Pientä faktaa kuluttajansuojasta, jotka ilmenivät tapauksessani:

-Kuluttajaviraston mielestä kotiteatterin kohtuuton korjausaika on vähintään kolme viikkoa. Eli ennen sitä kauppaa on vaikea purkaa.

Tähdet…

Liike A: 5/5

+hyvää asiakaspalvelua+
+halvat hinnat+
-ei myynyt LG:n kotiteatteria

Liike B: 3/5
+hyvää asiakaspalvelua+
-pitkä korjausaika-

Liike C: 1.5/5
+hyvää asiakaspalvelua+
-korjausajasta ei hajua-

Liike D: 1/5
+halpa (tai kallis jos vertaa Saksaan), hyvät ominaisuudet sisältänyt tuote+
-paska asiakaspalvelu-

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
W
W
8 years ago

Mielenkiintoinen ja oikeasti ärsyttävä artikkeli. Ärsyttävyys tulee tosin siitä, kun lukee miten vaikeaa asiat oikeasti ovat, ei itse tekstistä. Kauppojen nimet olisivat sinällään hyvät, että tietäisi varoa näitä paikkoja. Mukavaa tekstiä kuitenkin kaikenkaikkiaan.

Erkki
Erkki
8 years ago

Hienoa että ns. “Saksa-kortti” otettiin jälleen asiantuntevasti käyttöön. Mielestäni liike D:n myyjä toimi täysin asiallisesti. Jos ei pysty käsittämään mitä eroa on liikkeellä Suomessa ja nettikaupalla Saksassa, niin sillon tilatkoon jostain muualta ja hoitakoon samalla myös korjauksensa rajojen ulkopuolella.