elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ranskalainen internationaaliseen levitykseen laitettu elokuva, jossa ei ole pääosassa Gerard Depardieu tai Jean Reno. Kummallista eikö totta. Tapanani ei yleensä ole katsella ranskalaisia elokuvia,...

Ranskalainen internationaaliseen levitykseen laitettu elokuva, jossa ei ole pääosassa Gerard Depardieu tai Jean Reno. Kummallista eikö totta. Tapanani ei yleensä ole katsella ranskalaisia elokuvia, myönnettäköön, että olen ehkä hiukan ennakkoluuloinen kyseisestä maasta lähtöisin olevia elokuvia kohtaan. “Ranskalainen taide-elokuva” onkin erittäin yleinen stereotypia puhuttaessa ranskalaisista elokuvista.

Susien Klaani (Le pacte des loups) oli kuitenkin jotain täysin muuta : uskomattoman kaunis toiminta- spektaakkeli. Kyseinen elokuva on ajoittain jopa häkellyttävän kauniisti kuvattu, upeita kamera-ajoja, elegantti lavastus, tyylikäs valaistus, sekä useasti käytetyt hidastus- efektit.Dan Laustsen tekee upeaa työtä kameran takana, sekä ohjaaja Christophe Gans vastaavasti ohjaajan pallilta.

Le pacte des loups on löyhästi tositapahtumiin perustuva kertomus Ranskaa 1700-luvun puolivälissä piinanneesta pedosta, ja sitä epätoivoisesti metsästävistä ihmisistä. Elokuvan päähenkilöinä toimivat Ranskan kuninkaan lähettämä aristokraatti ja tunnettu tutkimusmatkailija Grégoire de Fronsac (Samuel Le Bihan), sekä tämän Irokeesi apurinsa Mani (Mark Dacascos). He yrittävät selvittää totuutta tämän jo lähes myyttiseksi muodostuneen hirviön taustalta. Tämä kyseinen peto aiheutti aikoinaan jopa 100 ihmisen kuoleman, ja sen alkuperää tai rotua ei oikeastaan koskaan saatu selville.

Näyttelijöistä ainoastaan Mark Dacascos (Crying Freeman), sekä Monica Bellucci (Matrix Reloaded) olivat minulle ennestään tuttuja. Kummatkin heistä vetävät loistavat roolisuoritukset, ja erityisesti Dacascos, joka on aikaisemmin kunnostautunut lähinnä Kung-fu taidoillaan, todistaa osaavansa myös näytellä. Täysin uusi tuttavuus Samuel Le Bihan puolestaan vetää todella valovoimaisen ja hienon roolin Grégoire de Fronsacina.

Susien Klaanin toimintakohtaukset lyövät kauneudellaan jopa useat honkkarit, tästä voitaneenkin kiittää taistelukoreografi Philip Kwokia. Myös elokuvan musiikit ansaitsevat kunniamaininnan, osittain intiaanisävytteinen, osittain kreikkalaismainen musiikki on todella mieleenpainuvaa.

Susien Klaani oli kaikin puolin iloinen yllätys, ja vaikka se onkin ajoittain melko väkivaltainen, ja vilahtaahan muutamassa kohdassa tissitkin, voi sitä silti suositella lämpimästi kaikille yli 10 vuotiaille.

  • 90%
    Susien klaani - 90%
90%

Tiedot

Genret: kauhu, seikkailu, toiminta
Kesto: 152 min
Ohjaaja: Christophe Gans
Pääosissa: Mark Dacascos, Monica Bellucci, Samuel Le Bihan, Vincent Casse
Valmistusmaa: Italia, Ranska, Saksa
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments