elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sarjakuva-filmatisoinnit jatkuvat. Tällä kertaa vuorossa oli omalla kohdallani tuo vihreä ja tempperamenttinen lihasmöykky, joka pistää halutessaan kaiken matalaksi. Eli siis kyseessähän on “Marvel-kansan” rakastama/vihaama...

Sarjakuva-filmatisoinnit jatkuvat. Tällä kertaa vuorossa oli omalla kohdallani tuo vihreä ja tempperamenttinen lihasmöykky, joka pistää halutessaan kaiken matalaksi. Eli siis kyseessähän on “Marvel-kansan” rakastama/vihaama Hulk. Hulk on tosiaan ollut ainakin minun ajatuksissani aina ristiriitainen hahmo. Lähinnä hyvistä Hulk-sarjakuvista tulee mieleen Spesiaali-albumi Epätäydellinen tulevaisuus ja iki-vanhat Hulk-lehdet, mutta jokin Hulkissa on aina vähän karttanut minua. En vain tiedä, mikä. Sama asia vaivaa elokuvaa. Toisaalta Ang Leen Hulk on sarjakuvamainen (ja siltä osin loistava), mutta muulta osin epäonnistunut tulkinta yhdestä Marvelin kuuluisammasta hahmosta.

Hulkin tarina ei ole orjallinen sarjakuvaan nähden. Hahmot ovat kyllä tuttuja, mutta mm. Hulkin synty esitetään väärällä tavalla. Toisaalta Hulkin syntyä on “nykyaikaistettu”, joten siltä osin olen valmis antamaa paljon anteeksi. Muuten Hulk ei oikein tunnu Hulkilta: elokuvan Hulk on sekoitus sarjakuvan eri aikakausien Hulkeista, joka minua hämää suuresti. Tuo asia on varmasti monen mielestä hyvä kompromissi ja se toisaalta toimii, mutta taas toisaalta ei. Muutenkin Hulkin alter ego (tai oikeastaan Hulk on Bannerin alter ego) Banner on tehty elokuvassa säälittäväksi hahmoksi. Sarjakuvissa harvalleen esiintyvä Banner (ellei lasketa vanhoja Hulk-lehtiä, joissa Banner muuttui vain öisin Hulkiksi) on minun mielestäni toisaalta heikko ja toisaalta vahva hahmo (riippuen käsikirjoittajasta). Elokuvassa Banner oli tasapaksu ja surkea hahmo, joka ei elokuvan pääosaan sopinut alkuunkaan. Muitakin sarjakuvan hahmoja on otettu mukaan onnistuneesti ja vähemmän onnistuneesti, mutta mikään ei floppaa niin pahasti kuin Banner.

Näyttelijät ovat Hulkissa kohtuullisia. Pääosassa oleva Eric Bana kuitenkin floppaa pahasti. Hänen suorituksensa on kertakaikkiaan paska. Banan suuhun laitetaan vuorosanoja, jotka sinne eivät sovi. Ilmeet ja eleet ovat kuin kolmannen luokan miimikolla ja muutenkin esitys menee amatööri-elokuvien puolelle. Naispääosan Jennifer Connelly on onneksi toista luokkaa ja hän hoitaakin roolinsa hyvin Oscar-voittajan taidolla. Hänen roolinsa pelastaakin muuten onttoa leffaa, sillä veteraani Nick Nolte vaikuttaa todella poissaolevalta Bannerin isänä. Myös kenraali Ross on kuvattu liian hellämielisenä johtajana ja sarjakuvaan verrattuna elokuvan Ross on vain varjo esikuvastaan.

Hulk on jälleen kerran suhteellisen epäonnistunut sarjakuvafilmatisointi. Ohjaaja Ang Leen uskottiin ja odotettiin tuovan yleisön eteen mainion kuvauksen yhdestä suosituimmasta sarjakuvahahmosta. Toisin kuitenkin kävi ja Hulk floppasi pahasti. Elokuvan nähtyäni en valitettavasti ihmettele asiaa yhtään… Valitettavasti, sillä olisin toivonut Hulkilta enemmän: paljon enemmän.

  • 40%
    Hulk - 40%
40%

Tiedot

Genret: toiminta
Kesto: 138 min
Ohjaaja: Ang Lee
Pääosissa: Eric Bana, Jennifer Connelly, Nick Nolte, Sam Elliot
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
heepo
heepo
15 years ago

paras kommentti taisi olla elokuvan aikana kaverin suusta: “mihin vittuun se hyppäs?”