Terminator 3 – Koneiden kapina

No tässä se nyt on.

Kauan odotettu Terminator-sarjan kolmas elokuva. Hyppysissämme on trilogia, jonka tekoon on mennyt 19 vuotta.

Ensimmäinen Terminator-elokuva tuli hyvänä vuosikertavuonna 1984, ja oli suuri hittielokuva nostaen ohjaajansa James Cameronin sekä pääosanäyttelijänä toimivan itävallan urhon Arnold Schwarzeneggerin suuren yleisön tietoisuuteen.

Kaksikko yhdisti voimansa jatko-osaan 1991 valmistuneeseen T2 – Judgement Day elokuvaan. T2 oli maailmanlaajuinen hittielokuva ja on edelleen yksi suurimpien tuotantoarvojen elokuvia kautta historian.

Alkoi kolmannen osan kyhääminen. Siinä menikin oma aikansa ja nyt miljoonien huhujen sekä vastoinkäymisten jälkeen se on valmis. Valitettava tosiseikka on, että elokuvassa työskentelevä väki ei ole sitä mitä odottaisi. Suurimpana yksittäisenä häiritsee se, ettei aikaisempien osien visionääri James Cameron palaa ohjaimiin. Sitten se, ettei Furlongia eikä Hamiltonia nähdä lainkaan, vaan Furlongin tilalla on tähän asti varsin tuntematon Nick Stahl.

Toki samojakin tekijöitä löytyy. Tärkeimpänä tietysti herra terminaattori itse. Toisena tärkeänä ovat sekä tuottajapari Mario Kassar ja Andrew Vajna, että Industrial Light & Magic sekä Stan Winston studiot.

Elokuvaan on käytetty kunnioitettava määrä rahaa ja vaivaa. Lopputulos on erittäin näyttävä ja tarinakin omalla tavallaan edellisten kaltainen, mutta jokin on silti vinossa.

John Connorista on tullut aikuinen. Tuomionpäivä on estetty, mutta hän on kaikesta huolimatta varuillaan. Tapahtuu perinteiset kiemurat ja sitten onkin molemmat terskat maanpäällä. Toinen on poikkeuksellisesti naispuoleinen ja hänen tehtävänsä on aikaisempaa laajempi. Hänen tarkoituksena on tappaa John Connor ja hänen tulevat luutnanttinsa sodassa koneita vastaan. Arska on jälleen kerran suojelemassa Connoria, mutta myös Connorin tulevaa luutnanttia Kate Brewsteria, jonka isä on armeijan vaikutusvaltaisimpia henkilöitä. Hänen on määrä pysäyttää maailmalla riehuva tietokoneviirus asettamalla Skynet toimintaan.

Rytinää ja kaiken mahdollisen aineiden sekä niiden jokaisen olomuotojen armotonta särkemistä nähdään varmasti jokaisen silmille ihanteellinen määrä. Varsinkin elokuvan takaa-ajo nosturiauton, pickupin, poliisiautojen, paloauton välillä on jotain melko villiä. Silmille tehtyä karkkia riittä, mutta aivollinen anti onkin sivuseikka.

Cameronin puuttuessa ohjaajan pallilta on elokuva omaksunut helpomman ja vääränlaisen lähestymistavan. Näyttelijäkaksikko Stahl sekä Danes ovat täysin hukassa epähauskojen rooliensa kanssa. Arska on vanhentunut silmissä sekä aikaisempien osien nihilistinen, mutta fiksusti viihdyttävä ote on korvattu tarpeettomalla tietokonepelleilyllä, joka ei muistuta sarjan aikaisempia osia miltään kantilta.

  • 40%
    Terminator 3 - Koneiden kapina - 40%
40%

Poiminta

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 110 min
Ohjaaja: Jonathan Mostow
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger,Nick Stahl,Kristanna Loken,Claire Danes,David Andrews,
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Saksa
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vamo
Vamo
18 years ago

Kolmatta osaa ei olisi tarvittu. Kakonen oli loistava lopetus terminatorille ja kolmonen haiskahtaa hyvällä aiheella rahastamiselta.

Hou
Hou
17 years ago

Pelkkää rahastusta.Jos olisin tuon tiennyt en olisi katsonut

Termiittinaattori
Termiittinaattori
18 years ago

Tää on ihan katsottava elokuva mutta EI TODELLAKAAN niin hyvä kuin aijemmat osat.

Jnenator
Jnenator
17 years ago

Aika hölmö rymistely. Synkkyyden rippeetkin ovat poissa ja Arska vaan patsastelee. Varman päälle pelaamista. Angstaileva Connor jaksaa myös ärsyttää

Anonymous
Anonymous
13 years ago

Arvostelu kirjoitettu uudestaan.