elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Muutamat viime vuodet ovat olleet teinikomedioiden kulta-aikaa. Nykynuorison lompakot ovat pulleampia kuin 90-luvun alussa ja pitäähän rahat saada kulutettua johonkin, vaikkapa elokuviin. Monet varmasti...

Muutamat viime vuodet ovat olleet teinikomedioiden kulta-aikaa. Nykynuorison lompakot ovat pulleampia kuin 90-luvun alussa ja pitäähän rahat saada kulutettua johonkin, vaikkapa elokuviin. Monet varmasti muistavat häpeilemättömän American Pien, joka keräsi täydet salit samaan tapaan kuin kakkososakin.

Sitten itse elokuvaan. 40 päivää 40 yötä kertoo Matt-nimisestä nuorukaisesta (Josh Hartnett), joka pitää bilettämisestä ja naisista(seksistä). Mattin mielessä pyörii vain hänen ex-tyttöystävänsä Nicole, (Vinessa Shaw) jonka takaisin saamisesta on muodostunut pakkomielle. Nicolen unohtaakseen Matt tekee lupauksen kieltäytyä kaikesta seksiin liittyvästä neljäksikymmeneksi päiväksi. Heti tämän jälkeen hän tapaa tietysti unelmiensa naisen Erican (Shannyn Sossamon) ja joutuu vaikean valinnan eteen.

40 päivää 40 yötä kuuluu niihin elokuviin, joista on vaikea sanoa mitään hyvää. Idea on hyvin typerä. Ketä oikeasti kiinnostaa pystyykö joku olemaan selibaatissa neljänkymmenen päivän ajan? Näyttelijätyö on ala-arvoista ja henkilöt tylsiä. Elokuvan huumori ei oikein minuun iskenyt mutta saihan siitä silti parit naurut. Suurin ongelma onkin se, että 40 päivää 40 yötä on liian kiltti elokuva. American Pien Jim on niin säälittävä luuseri, että hänelle ja hänen toilailuilleen on pakko nauraa. Matt sen sijaan on tavallinen mattimeikäläinen, jolle on vain tullut exästään pakkomielle. American Pie herkuttelee monella kekseliäällä idealla (webcam, ”liukastusvoide”) mutta Lehmannin pätkässä ne loistavat poissaolollaan.

Lyhyesti: Puhditon ja totaalisen epäonnistunut elokuva, jota ei kannata katsoa edes ilmaiseksi. Kannattaa tutustua mieluummin Lehmannin ensimmäiseen täyspitkään elokuvaa, mustaan komediaan Heathersiin.

  • 20%
    40 päivää 40 yötä - 20%
20%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Michael Lehmann
Pääosissa: Josh Hartnett,Shannyn Sossamon
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jonde
Jonde
17 years ago

Kyseinen elokuva todellakin oli melko huono, vaikka odotin parempaa 😐