elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sofia Coppola vakuutti suuren yleisön vihaisella teinityttökuvauksella Virgin Suicides. Myös näyttelijänä tunnetun Coppolan seuraava elokuva Lost in Translation sijoittuu kauas itään, Tokion metropolikseen. Bob...

Sofia Coppola vakuutti suuren yleisön vihaisella teinityttökuvauksella Virgin Suicides. Myös näyttelijänä tunnetun Coppolan seuraava elokuva Lost in Translation sijoittuu kauas itään, Tokion metropolikseen. Bob (Bill Murray) on keski-ikäinen, naimissa oleva eläköitynyt leffatähti, joka on saapunut kaupunkiin kuvaamaan viskimainosta. Charlotte (Scarlett Johansson) on nuori opiskelija, jonka hänen valokuvaajamiehensä jättää yksin viikoksi työreissun vuoksi. Bob ja Charlotte asuvat samassa hotellissa ja useiden sattumien kautta he tutustuvat ja ystävystyvät.

Paremmin komedianäyttelijänä tunnettu Murray (Haamujengi, Päiväni murmelina) osaa myös näyttää vakavaa naamaa ja häneltä löytyy yllättävän paljon karismaa. Tuntemattomampi Johansson (Hevoskuiskaaja) onnistuu niin ikään mainiosti. Parin välille syntyy selvästi jännitettä ja onkin harmi, että kohtauksiin on upotettu täysin tyhjänpäiväistä dialogia. Kuvaus on hienoa ja Coppola saa kaiken irti miljoonakaupungin vilinästä.

Lost in Translation kertoo siitä, ettei ystävyys katso ikää, vaurautta tai elämäntilannetta. Lopputulos on kuitenkin tyhjää täynnä. Aloitus on aivan liian verkkainen ja Coppola luottaa liikaa tunnelmaan mutta laiminlyö kerrontaa tarpeettomalla hitaudella ja puuduttavien täytekohtauksien käyttämisellä. Vaikuttaakin ihan siltä, että ideaa ja loppuratkaisua on mietitty hartaasti mutta sisältö on ”juosten kustu”.

Kulttuurien kohtaaminen onnistuu kuitenkin hauskuuttamaan. Bob on aivan hukassa hieman erikoisten japanilaisten keskellä ja japanilainen talk show –juontaja vetää ärsyttävyydessä vertoja jopa Fifth Elementin Ruby Rhodille (Chris Tucker). Lost in Translation onnistuu tunnelman välittämisessä vain paikoitellen ja vaikka elokuva paraneekin hieman loppua kohden, on se silti minulle pettymys.

  • 50%
    Lost in Translation - 50%
50%

Tiedot

Genret: draama,komedia
Kesto: 102 min
Ohjaaja: Sofia Coppola
Pääosissa: Bill Murray,Scarlett Johansson
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Japani
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments