elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En voinut itselleni mitään, kun huomasin Anttilan alennusmyynneissä tiskin, jossa myytin DVD-elokuvia kolmella eurolla. Olin kuitenkin niin pihi, etten ottanut kuin yhden elokuvan. Valitettavasti...

En voinut itselleni mitään, kun huomasin Anttilan alennusmyynneissä tiskin, jossa myytin DVD-elokuvia kolmella eurolla. Olin kuitenkin niin pihi, etten ottanut kuin yhden elokuvan. Valitettavasti olisin voinut käyttää kolme euroa johonkin järkevämpään ostokseen… vai olisinko?

Virheeni oli tällä kertaa Suddenly naked, joka onnistui kolmen euron elokuvaksi verrattaen hyvin. Suddenly naked oli kiteytettynä rakkausdraama, josta ei seksiä tai noloja tilanteita liiemmin puuttunut. Itse asiassa SN oli niin hyvä leffa, etten voinut olla nauramatta tai edes hymähtelemättä muutamaan otteseen. Jostain syystä SN:n surkea, kuiva ja vanha huumori tehosi minunkaltaiseeni tai sitten kyseessä oli vain perjantai-illan huuma.

Juoni on SN:ssä aika mielenkiintoinen. Jackie on menestynyt 40- kymppinen naiskirjailija, jonka uutta romaania on jo tovi odoteltu. Jackiella itsellään on kovia paineita uuden tiiliskiven suhteen, joten niitä täytyy purkaa huvittelemalla satunnaisten miesten kanssa. Eräänä päivänä Jackielle annetaan romaani, jonka kirjoittaja paljastuukin 20-vuotiaaksi pojan koltiaiseksi. Jackie kuitenkin rakastuu tähän nuoreen hurmuriin ja vaiherikas rakkaus voi alkaa. Kun soppaan sekoitetaan vielä tv-ryhmä ja Jackien maineen varjelu, on sotkussa selvittämistä koko pitkän elokuvan ajaksi.

Pääosin siis elokuvan juoni on peruskauraa. Kuitenkin siihen on upotettu muutamia vivahteikkaita sivujuonia, jotka palavat aika kirkkaalla liekillä. Vielä kun päähenkilöiden hellistä hetkistä ei ole tehty mitään suurta tunteen paloa vaan pilke silmäkulmassa väännettyä flirttailua, niin mielenkiintoinen juoni on valmis.

Näyttelijät ovat SN:ssä aika hyviä. Jackietä näyttelevä Wendy Crewson on elokuvaviihteen veteraani ja on kenties jollekulle tuttu Salaisuus pinnan alla -elokuvasta. Crewson näyttelee keski-ikäistä kirjailijaa hauskasti ja omaperäisesti: välillä hän on kuin pari-kymppinen teini ja välillä tummanpunainen diiva. Miespääosissa nähdään Jackien rakastajana, Patrickinä, Joe Cobden, joka näyttelee roolinsa hauskasti ja mielenkiintoisesti. Cobden tuo elävästi mieleen Owen Wilsonin, jota voi verrata näyttelijäntyyliltään suoraan Cobdeniin. Toisessa miespääosassa nähdään vanha kettu Peter Coyote, joka suoriutuu roolistaan mainiosti.

Suddenly naked on elokuva, jota voi suositella kaikille. Se on piristävä kokemus ilman nyyhkyjä ja nenäliinojen tuhlausta. Se myös kutittaa nauruhermoja ja yllättää positiivisesti. Kyllä tästä leffasta kolme euroa kannattaa maksaa.

3.5

Summary

Genret: draama,rakkaus
Kesto: 105 min
Ohjaaja: Anne Wheeler
Pääosissa: Wendy Crewson,Peter Coyote,Joe Cobden
Valmistusmaa: Kanada
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments