elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Coenin veljesten elokuva Mies, joka ei ollut siellä on ollut "listallani" pitkään sellaisena elokuvana, joka pitää katsoa. Odotukset olivat tämän elokuvan suhteen erittäin korkealla,...

Coenin veljesten elokuva Mies, joka ei ollut siellä on ollut "listallani" pitkään sellaisena elokuvana, joka pitää katsoa. Odotukset olivat tämän elokuvan suhteen erittäin korkealla, sillä ainakin minuun olivat uponneet Big Lebowski ja Fargo -nimiset elokuvat. Odotukseni eivät olleet turhia. Eivät missään tapauksessa.

Mistä aloitan? Okei: näyttelijät ovat MJEOS:ssä hyviä: Billy Bob Thorton on pääroolissa erinomainen. Hän näyttelee hiljaista ja tupakaan mieltynyttä parturia, joka päättää kiristää Isolta-Davelta (jota näyttelee Sopranosista tuttu James Gandolfini) 10 000 dollaria, sillä tämä makaa Thortonin näyttelemän Edin vaimon kanssa. Naispääroolissa nähdään muuten Frances McDormand, joka lienee monille tuttu ainakin Fargosta ja Wonder Boys:sta. Yhteenvetona voisi sanoa, että kaikki näyttelijät ovat tässä elokuvassa hyviä.

Juoni tulikin jo osin käsitellyksi: Edin, joka on parturi, asiakkaaksi tulee eräänä päivänä liikemies, jolla on aivan uudenlainen idea: kuivapesu. Mies tarvitsisi vain 10 000 dollaria, että bisnekset alkaisivat rullaamaan. Ed päättää kiristää kyseisen summan Isolta-Davelta, joka makaa Edin vaimon kanssa. Ed saa rahat, mutta sitten kaikki eivät menekään nappiin. Seurauksena on vähintäänkin mielenkiintoinen juonikuvio yllätyksellisine loppuineen.

MJEOS on varmasti vuoden masentavin elokuva. Näin sanoin avovaimoni ja olen hänen kanssaan asiasta samaa mieltä. Elokuva masentaa niin Edin hiljaisuudella, juonella kuin tummilla väreilläänkin. Se on silti juoneltaan loistava ja viihdyttävyydeltään hyvä elokuva. Se kannattaa ehdottomasti ostaa/vuokrata! Suosittelen lämpimästi!

4.5

Summary

Genret: draama
Kesto: 116 min
Ohjaaja: Joel Coen,Ethan Coen
Pääosissa: Billy Bob Thornton,Frances McDormand,Michael Badalucco,James Gandolfini,Katherine Borowitz
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments