elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jim Carrey on selvästi ottanut urallaan uuden suunnan hulvattoman hauskoista (ei tosin aina) naamanvääntelyistä ja kaikenkarvaisista komedioista vähän vakavimpiin rooleihin, jossa Carey on onnistunut...

Jim Carrey on selvästi ottanut urallaan uuden suunnan hulvattoman hauskoista (ei tosin aina) naamanvääntelyistä ja kaikenkarvaisista komedioista vähän vakavimpiin rooleihin, jossa Carey on onnistunut vaihtelevasti. Esimerkiksi Man on the moon oli kertakaikkiaan loistava elokuva Carreylta ja malliesimerkki siitä, että mies osaa tehdä muutakin kuin liian hauskoja komedioita. (liian hauskoja… heh?). Valitettavasti Majestic ei ole niin onnistunut elokuva, että Carreyta voisi ottaa vakavasti.

Aloitetaan näyttelijöistä ja varsinkin Carreysta. Niin kuin sanoin jo: mies osaa näytellä vakavimmissa rooleissa. Tällä kertaa Carreyn rooli on jo aavistuksen liian vakava tai siis sellainen, että katsoja odottaa hetkellä millä hyvänsä Carreyn heittävän läppää tai vääntelevän naamaansa venkoihin asentoihin. Tällä kertaa Carreyn sinänsä ihan kelpo suorituksen tuhoaa siis hänen "maineensa" ja edelliset elokuvat. Sinänsä se on sääli, ettei Carrey oikein "onnistu", sillä Man on the moon niin loistava elokuva ja ko. elokuvassa Carreyn suoritus on miehen kaikkien aikojen paras. Muista näyttelijöistä sen verran, että he ovat minulle tuntemattomia ja he jäävätkin oikeastaan todella pahasti Carreyn jalkoihin, joiden varassa oikeastaan koko elokuva lepää.

Elokuvan juoni on perin yksinkertainen ja siihen on syystä lisätty pientä sivujuonta. Eli Peter Appleton (Carrey) on käsikirjoittajana Hollywoodissa. Eletään kommunistivainojen aikaan ja yllättäen Appleton joutuu syytetyksi kommunismista. Hän päättää vetää päänsä täyteen ja lähtee apinansa kanssa vain ajelemaan ympäriinsä. Sitten hän joutuu onnettomuuteen, jossa menettää muistinsa ja joutuu lämminhenkiseen pikkukaupunkiin, jossa kaikki luulevat häntä erääksi toiseksi. Vähitellen hän alkaa itsekin uskoa olevansa joku toinen…. Siinäpä tämä juoni oli. Se on oikeastaan ihan kelpo juoni, ellei lasketa sen ennalta-arvattavuutta. :I

Majestic on lämminhenkinen ja kerrankin (piristävässä mielessä tietenkin) väkivallaton elokuva. Mitään muuta Majestic ei sitten oikeastaan ole. Siinä ei ole mitään hohtoa tai ylipäätänsä mitään, mikä saisi katsojan kiinnostumaan tai innostumaan tästä elokuvasta. Lisäksi Majesticciä vaivaa eräänlainen tavallisuus, joka saa sen tuntumaan lähinnä b-luokan leffalta. Sitä voi tosin suositella vaikka rauhalliseen koti-iltaan, mutta muuten: välttäkää.

2.5

Summary

Genret: draama,rakkaus
Kesto: 154 min
Ohjaaja: Frank Darabont
Pääosissa: Jim Carrey,Bob Balaban,Jeffrey DeMunn,Hal Holbrook,Laurie Holden,Martin Landau,Brent Briscoe
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments