elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vuokrasin hetken mielijohteesta Laivauutisia -elokuvan. En odottanut siltä mitään erikoista, sillä trailerin perusteella elokuva ei vaikuttanut kovin mielenkiintoiselta. Toisin kuitenkin kävi ja elokuvan päätyttyä...

Vuokrasin hetken mielijohteesta Laivauutisia -elokuvan. En odottanut siltä mitään erikoista, sillä trailerin perusteella elokuva ei vaikuttanut kovin mielenkiintoiselta. Toisin kuitenkin kävi ja elokuvan päätyttyä minun oli pakko myöntää itselleni, että Laivauutisia on hyvä elokuva.

Näyttelijäkaarti Laivauutisissa on erittäin nimekäs. Kevin Spacey on jälleen kerran pääroolissa ja hän suoriutuu urakastaan erittäin hyvin. Mitään erikoista Spacey ei taaskaan tarjoa, mutta tietty rauhallisuus hänen rooleissaan paistaa taas läpi. Spaceyn ammattitaitoa ei voi kuin ihailla. Mukana on myös Julianne Moore, joka sopii omaan rooliinsa mukavana yh-äitinä oikein hyvin. Mooren pitäisi mielestäni hankkiutua enemmän tuon kaltaisiin rooleihin. Lisäksi elokuvassa on mukana sellaisia näyttelijöitä kuin Judi Dench (joka äksyilee ja heltyy oikein mukavasti), Cate Blanchett (joka on kevytkenkäinen Quyolen (Spaceyn) vaimo ja joka vähät välittää lapsestaan), monille tuttu Pete Postlethwaite (ei sano varmasti mitään, mutta naamasta varmasti tunnette) ja Rhys Ifans (joka heittää hyvää lämminhenkistä läppää sopiviin väleihin). Näyttelijät ovat siis laadukkaita.

Juoni on sitten seuraava. Quyole on aika säälittävä ukko, joka rakastuu Petalin kaltaiseen miestennielijään. Quyole rakastuu, mutta Petal haluaa vain rahaa. Kuitenkin tämän onnettoman suhteen pohjalta syntyy Bunny. Sitten eräänä päivänä Petal kyllästyy ja karkaa uuden miehensä kanssa matkoilleen. Petal kuitenkin kuolee liikenneonnettomuudessa ja Quyole jää sätkimään omaan surkeuteensa. Ratkaisu kuitenkin löytyy Quyolen synnyinseuduilta ja Quyole asettuukin tähän lämminhenkiseen kylään asumaan ja saa vieläpä töitä paikallisesta lehdestä. Tarina alkaa. 🙂

Kuten sanoin: jonkinmoinen lämminhenkisyys huokuu Laivauutisista. Elokuvaa on mukava katsoa, vaikkakin lämminhenkisyys rikotaan muutaman kerran mielestäni aiheettomilla juonen muuttamisilla katkerampaan suuntaan. En pysty asiaa valitettavasti tarkemmin selittämään, mutta huomaatte sen varmaan sitten itse. Yhteenvetona voisin tosiaan sanoa, että katsokaa tämä elokuva.

4

Summary

Genret: draama
Kesto: 111 min
Ohjaaja: Lasse Hallström
Pääosissa: Kevin Spacey,Julianne Moore,Judi Dench,Cate Blanchett,Pete Postlethwaite,Scott Glenn,Rhys Ifans
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kanada
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments