elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Taas vaihteeksi otin Makuunista mukaan elokuvan, josta en odottanut oikein mitään. Komediat eivät yleensä lupaa mitään hyvää tai uutta sinisen taivaan alla, mutta tällä...

Taas vaihteeksi otin Makuunista mukaan elokuvan, josta en odottanut oikein mitään. Komediat eivät yleensä lupaa mitään hyvää tai uutta sinisen taivaan alla, mutta tällä kertaa Kreikkalainen naimakauppa jaksoi sentään naurattaa. Ei hassumpaa siis vaikkakaan en jaksa millään ymmärtää, että miten tämäkin elokuva on päässyt teatterilevitykseen täällä Suomessa.

Kreikkalainen naimakauppa kertoo Toula Portokaloksesta, joka on vielä 30-vuotiaana naimaton. Toulan elämä näyttää aika synkältä ja laaja kreikkalainen suku alkaa huolestua. Toula haluaa kuitenkin elämältään muutosta ja astuu uuden askeleen elämässään ja tapaa miehen nimeltä Ian. Rakastavaisten ainoa ongelma on tosin Toulan suku, joka ei hevillä ei-kreikkalaista sulhas-kandidaattina sulata. Luvassa on siis aikamoinen soppa, joka on oijottu suoraksi heti kättelyssä. Ainoa itseään toistava asia on Toulan isän toistuva vitsi kreikan kielen sanoista englannin kielessä.

Näyttelijät ovat Kreikkalaisessa naimakaupassa osittain tuttuja. Toulaa esittää Nia Vardalos, joka on myös tehnyt käsikirjoituksen tähän leffaan. Ei siis mikään ihme, että nainen näyttelee pääosaa, jossa näkee itsensä? Niin, mistä näistä asioista tietää? (…) Joka tapauksessa Vardalos on ihan ok omassa roolissaan ja välttää melkein loppuun asti kliseitä. Miespääosassa sitten hymyilee Sinkkuelämistä tuttu John Corbett, joka vetää hikisen, mitäänsanomattoman roolinsa aika tyylikkäästi läpi palkkansa lopussa pokaten. Muista näyttelijöistä sen verran, että jotkut heistä heittäytyvät rooliinsa tarmolla ja tunteella, kun toiset taas käyvät suunnilleen nostamassa palkkansa.

Kreikkalainen naimakauppa ei onneksi ole mikään huono leffa. Se on erittäin pirteä ja lämminhenkinen komedia, joka onnistuu välttelemään kliseitä melko hyvin. Ainoa ärsyttävä asia on kohtalaiset näyttelijät ja aivan käsittämättömän suoraoikoinen juoni, johon ei todellakaan mutkia tule. Komediaksi Kreikkalainen naimakauppa todellakin kelpaa, ja vieläpä kevyeksi sellaiseksi, sillä tästä elokuvasta ei mitään muuta aikaiseksi saisikaan. Suosittelen illan ratoksi etenkin pareille.

3

Summary

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Joel Zwick
Pääosissa: Nia Vardalos,John Corbett,Lainie Kazan,Michael Constantine,Gia Carides,Louis Mandylor
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kanada
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments