elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Olin jo pitkään halunnut nähdä tämän elokuvan. En odottanut siltä liikoja, mutta kuitenkin Ghosts of Mars vaelteli jossain valtavan pettymyksen ja hilpeän epäonnistumisen välimaastossa....

Olin jo pitkään halunnut nähdä tämän elokuvan. En odottanut siltä liikoja, mutta kuitenkin Ghosts of Mars vaelteli jossain valtavan pettymyksen ja hilpeän epäonnistumisen välimaastossa. Ainakin aitoa epäuskoa ja väkinäistä naurua on tarjolla, kun John Carpenter on luonut omasta paska-tarinastaan (joo, sori vaan) uskomattoman elämyksen: elokuvan, joka kumartaa heville ja veren kanssa läträykselle.

Elokuvan näyttelijät kilpailevat esiintymistaitojensa kanssa lähinnä pölkkyjen kanssa. Pääosassa oleva Natasha Henstridge sentään yrittää, mutta sekin jää vain yritykseksi. Henstridgellä ei nimittäin muita avuja ole kuin kauneus: kaikki muu niin ilmeitä kuin eleitä (vuorosanoista puhumattakaan) myöten jää kylmän ontoksi kokonaisuudeksi, jota ei hyvälläkään mielellä jaksaisi kovinkaan useasti katsoa. Miespääosassa olevat Ice Cube ja Jason Stathamkin fiilistelevät leffassa kuin tekisivät amatöörielokuvaa. Ice Cube olisi ainakin syytä hankkia ensin ammattitaito kuin tulla näyttelemään elokuvaan. Puoli-veltto, Henstridgeäkin melkein päätä lyhyempi, Ice Cube on kuin kävelevä ja puhuava zombie, joka uhoaa niin kliseiseen tapaan, ettei sille voi oikeastaan kuin nauraa. Statham puolestaan innostuu enemmän vonkaamaan Henstridgen hahmolta, Melanie Ballardilta, eikä keskity muuhun rooliinsa ollenkaan. Suosittelenkin Stathamille uraa vaikka puistonvartijana tai uimavalvojana, jossa hän pääsee patsastelemaan muille ihmisille. Pieneen sivurooliin on eksynyt myös Pam Grier, joka varmastikin vieläkin häpeää päätöstään olla mukava tässä elokuvassa.

Ghosts of Marsin juoni on sentään suhteellisen mielenkiintoinen aina kansiteksteihin asti. Ryhmä kaivosmiehiä avaa vahingossa väärän luolan, ja luolasta leijuu kokonainen pilvi ilkeitä marsilaisia haamuja vallaten kaivosmiesten ja -naisten mielet. Sen jälkeen kaivosmiehet viiltevät itsensä alkukantaisen näköisiksi sotureiksi, terottavat miekkansa (mistäköhän nekin tulivat) ja lähtevät katkomaan päitä. Pahaksi onneksi paikalle osuu Marsin poliisin partio, joka on määrätty hakemaan kovamainen ja kovapintainen vanki takaisin Marsin pääkaupunkiin. Pian poliisin ryhmä huomaakin olevansa niin sanotusti kusessa ja hillitön ammuskelu voi alkaa.

Juoni on todellakin pahempi kuin miltä se kuulostaa. Varsinkin tarinan toteutus hajoaa melkein ensitöikseen useiksi korjaamattomiksi palasiksi. Ehkä syy on ammattitaidottomuudessa tai sitten rahan vähyydessä, mutta kertakaikkiaan tämä elokuva ei toimi. Sen tunnelma on tiessään: "väliaikoja" siivittää hiljaisuus ja jonkin sortin keskustelun yritys on säälittävää ja toimintakohtauksissa soi kahdella dollarilla värvätyn tukka-hevi-bändin musiikki. Ammuksia lentää, jengiä menee ketoon varmaan ainakin kahden kaupungin verran ja totaalinen destruktio on vain tosiasia: melkein kaikki mahdollinen vedetään paskaksi useilla räjähdyksillä ja tulipaloilla.

Järjen ääntä on tästä elokuvasta turha etsiä. Sen katastrofaalinen tekotapa tarjoaa silti joko epätoivon puuskahduksia ja sitten huvittunutta naurua. Elokuvaa voikin suositella vain roska-elokuvien faneille. Ainakin hyvät täristykset elokuva aiheuttaa, kun ajattelee maksaneensa kaksi euroa tämän katsomisesta.

1

Summary

Genret: kauhu,toiminta,sci-fi
Kesto: 98 min
Ohjaaja: John Carpenter
Pääosissa: Natasha Henstridge,Ice Cube,Jason Statham,Clea DuVall
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments