elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Isku Mogadishuun on tositapahtumiin ja Mark Bowdenin samannimiseen romaaniin perustuva leffa. Se käsittää yhden epäonnisen päivän tapahtumat USA:n sotilaiden operaatiosta Somaliassa. Luotisadetta alkaa ilmestyä...

Isku Mogadishuun on tositapahtumiin ja Mark Bowdenin samannimiseen romaaniin perustuva leffa. Se käsittää yhden epäonnisen päivän tapahtumat USA:n sotilaiden operaatiosta Somaliassa. Luotisadetta alkaa ilmestyä jo jenkkikoptereiden saapuessa Mogadishuun.

Sitähän koko elokuva on kaikessa yksitoikkoisuudessaan, luotisadetta. Vaikka toimintaa piisaakin, ottaa kaksituntinen luotien ininä päähän ja alkaa tuntua tylsältä. Ainoat kohdat joissa ei ole nappi pohjassa, on jenkkien esittäessä kyynisiä, mutta tarttuvia, kliseitä. Pieni tauko on myös lippaiden täyttyessä. Aivan huono elokuva ei Black Hawk Down:kaan ole. Dialogit ovat kliseisyydestään huolimatta toimivia ja koko operaatio on kuvattu erinomaisesti, joskaan ei kovin realistisesti. Ridley Scott on tehnyt mainiota työtä, mutta kaikessa yksitoikkoisuudessaan ja vastenmielisyydessään piilee elokuvassa myös pienehkö yritys puhdistaa operaation likainen maine. Elokuva ei ole huonoin sotaleffa minkä olen nähnyt, mutta koska en ole kyseisen kategorian ystävä, en pidä tästäkään teoksesta erityisemmin, vaikka Ridley Scott onkin suosikkiohjaajiani. Sotaelokuvien ystävälle en osaa sanoa juuta tai jaata, älkää minua kuunnelko ^_^

Hyvää:
– Näyttävyys
– Dialogit
Huonoa:
– Fiilis
– Yksitoikkoinen/tylsä
– Vastenmielinen

2.5

Poiminta

Genret: sota
Kesto: 139 min
Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Josh Hartnett,Eric Bana,Tom Sizemore,Ewan McGregor,Sam Shepard
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Vieraileva Kirjoittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments