elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jos minun tarvitsee ikinä lähteä johonkin paikkaan, missä minua voisi hieman jännittää tai pelkään pahinta, niin ottaisin aina kaveriksi Dwayne Johnsonin (The Rock), joka... Skyscraper

Jos minun tarvitsee ikinä lähteä johonkin paikkaan, missä minua voisi hieman jännittää tai pelkään pahinta, niin ottaisin aina kaveriksi Dwayne Johnsonin (The Rock), joka hoitelee pahikset vaikka jalka amputoituna. Jos siitä tehtäisiin vielä elokuva, kuten vaikka Liekehtivän tornin (The Towering Inferno) tapainen jännitysnäytelmä, niin todellinen tarinankerronnallinen totuus olisi kenen tahansa käsillä. Näin varmasti ainakin Skyscraper-elokuvan (2018) tuottaneet ihmiset ja ohjaaja (ja käsikirjoittaja) Rawson Marshall Thurber ajattelivat, kun pestasivat koko kansan sali-Tepon, Dwaynen, sinkoilemaan elokuvaan, jossa tehdään niin mahdottomia asioita, etten voi kertakaikkiaan olla mainitsematta niistä.

Ajatelkaa nyt, että on olemassa noin kenties kilometrin korkea torni, jonka puolivälissä sattuu (tai no, sattuu ja sattuu) tulipalo, jonka läpi ei tietenkään pääse paitsi olemalla Dwayne Johnsonin näyttelemä Will Sawyer. Johnsonin näyttelemän päähahmon termein kaikki on mahdollista, jos vaan käyttää tarpeeksi jeesusteippiä ja sitä kyllä käytetään.

Will Sawyer : If you can’t fix it with duct tape… you ain’t using enough duct tape.

Eikä siihen pelkkä jeesusteippi auta, kun jalastaan amputoitu Will kiipeää ehkä 500 metriä korkean nosturin hyttiin ulkosalla ja hissiä nopeammin, heilauttaa nostokurjen kohti liekehtivää tornia ja hyppää rakennukseen (amputoidulla jalalla) yleisön huokaillessa alhaalla televisiokuvaa katsellessa. Sen jälkeen onkin jo helppo homma pidellä käsin siltaa paikallaan, piekseä kaikki pahikset ja murtautua omistajan huoneistoon, johon ei voi murtautua. Kaikki on helppoa elokuvissa ja erityisti Thurberin elokuvassa.

Zhao Long Ji : So what’s the plan?
Will Sawyer : Got any duct tape?

Oikeasti Skyscraperissa ei ole hitustakaan järkeä, mutta sitä on kuitenkin kertaluontoisesti suhteellisen viihdyttävää katsella, kun maailman 8. ihme palaa karrelle Triadien kontrolloiman pahiksen (tanskalainen Roland Møller) vaatiessa muistitikkua tornin rakentaneelta Zhao Long Ji (kokenut Chin Han). Ja jos te olette sitä kategoriaa, joka kysyy, että perustuuko Skyscraper tositarinaan, niin jätän tähän vastaamatta, koska se on jo liian tyhmä kysymys (mutta kysymys ja vastaus löytyvät Googlella).

Will Sawyer : This is stupid.

Teknisesti elokuva on erinomaista tekoa, kuten 125 miljoonaa dollaria maksaneen elokuvan kuuluukin olla. Jännittäviä elementtejä on vaikka kuinka monta ja mukana roikkuva Neve Campbellin hahmo saa jännittää melkein loppuun saakka, että selviääkö Will elävänä. Vastaus on ilmeinen; totta helvetissä selviää. Se on varmaa jo siitä, että elokuva on takuuvarmaa PG13-tasoa. Ellei Thurberin elokuva olisi niin viihdyttävä pläjäys, kehottaisin kaikkia välttelemään tätä nykyajan seikkailuelokuvaa.

Will Sawyer : Let’s go home.

  • Skyscraper
2

Summary

Ohjaus: Rawson Marshall Thurber
Näyttelijät: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han, Roland Møller, Noah Taylor, Byron Mann, Pablo Schreiber
Genre: toiminta, seikkailu
Kesto: 102 min
Vuosi: 2018

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments