elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Haksahduin vuokraamaan Believerin pelkästään kannen perusteella. Kansi lupasi paljon: sain odottaa “Erinomaista ja rohkeaa elokuvaa, jollaista kukaan ei ole pitkään aikaan tehnyt”. Lisäksi vuokraamossa...

Haksahduin vuokraamaan Believerin pelkästään kannen perusteella. Kansi lupasi paljon: sain odottaa “Erinomaista ja rohkeaa elokuvaa, jollaista kukaan ei ole pitkään aikaan tehnyt”. Lisäksi vuokraamossa silmääni pistivät ylistävät sanat, jotka kertoivat Believerin olevan “vuoden vaikuttavin ja provosoivin elokuva”. No, Believer yritti olla sitä, mutta epäonnistui aika pahoin. Lieneekö syynä se, että Believer perustuu tositapahtumiin?

Näyttelijäntyö on Believerissä puuduttavaa ja kohtalaisen onttoa. Ainoa valopilkku on pääosassa oleva Ryan Gosling, joka näyttelee katkeraa juutalaispoikaa, Danny Balintia, joka on siirtynyt fasistien leiriin. Älykkään Dannyn pikku-poikana kokema nöyryytys on ollut liikaa ja näin Danny kokee katkeraa vihaa juutalaisia vastaan. Muut näyttelijät ovat Billy Zanea myöten joko epäonnistuneet tai sitten heidän hahmonsa raapaisevat vain pintaa. On pakko myöntää, että suurin osa Believerin näyttelijöistä vain “olevat”; mitään sisältöä heistä ei elokuvaan tule.

Juoni on ainakin dvd:n kannen mukaan tositapahtumiin perustuva. Ehkä tarina jää siksi vähän juosten kustuksi. Nuori juutalainen Danny kokee nöyryytyksen ja alkaa vihaamaan juutalaisia. Hän liittyy fasistiseen maanalaiseen järjestöön, jossa sekä puhutaan, että toimitaan. Asiat sitten johtavat toiseen ja jne. Elokuva ei juonellisesti mitään ihmeellistä tarjoa. Oikeastaan kaikki jää elokuvassa ikään kuin kesken tai hätäisesti läpikäydyksi. Tarkemmin ajatellen elokuvassa olisi pitänyt keskittyä tiukasti yhteen juonen käänteeseen kuin takertua epätoivoisesti kaikkiin käänteisiin. Nyt tuloksena on vain sekavaa menoa.

Believer yrittää tarttua vakavaan aiheeseen: rasismiin. Valitettavasti elokuva epäonnistuu siinä pahoin ja katsojalle ei jää käteen mitään muuta kuin hölmistynyt tunne monessakin mielessä.

  • 50%
    Believer - 50%
50%

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Henry Bean
Pääosissa: Ryan Gosling,Summer Phoenix,Theresa Russell,Billy Zane
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments