Bichunmoo -Tanssivat miekat

Kun näin tämän elokuvan vuokraamon hyllyllä, niin enpä juurikaan mitään odottanut. Olisi pitänyt odottaa, sillä Bichunmoo on hyvä elokuva. Se on oikeastaan perinteistä aasialaista mättöä vähän samassa hengessä kuin Dao ja Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme. Eli luvassa on todellakin armotonta taistelua ja miekkailua rakkauttakaan unohtamatta.

Näyttelijöistä minulla ei oikeastaan ole mitään sanottavaa. Mikä ei varmaan ole mikään yllätys, sillä korealaiset näyttelijät eivät ole olleet minulle mitenkään tuttuja. Kuitenkin täytyy mainita pääosan esittäjä Hyun-joon Shin, joka on hurja miekkailu-mestari Yu Jinha. Shin sopii rooliinsa tuiman ilmeensä ja mieleenpainuvan asenteensa takia. Muut näyttelijät ovat myös erinomaisia ja heistä ei ole mitään valitettavaa.

Juoni Bichunmoossa on erittäin selkeä, mutta kuitenkin aivan käsittämättömän sekava. Tällä tarkoitan sitä, että perusajatus on selvä: rakkaat erotetaan toisistaan vastoin heidän tahtoaan, soppaan liitetään vielä vuosia muhinoinut kosto, joka vaatii tietenkin hyvitystä. Sekavalla sitten puolestaan tarkoitan sitä, että katsojalla on välillä suuria vaikeuksia pysyä juonessa mukana. Jengiä lakoaa kuin heinää sadonkorjuun aikaan ja naamat vaihtuu niin tiheään tahtiin, että sitä välillä kysyy itseltään, että kuka tuo on? Elokuvan toteutus on siis huonosti onnistunut, muttei kuitenkaan niin huonosti, etteikö elokuvasta nauttisi täysin rinnoin.

Bichunmoo on tyypillinen aasialainen toiminta/rakkaus/fantasia -elokuva. Se ei loppujen lopuksi tarjoa mitään suuria yllätyksiä, mutta silti kykenee pitämään katsojan mielenkiinnon loppuun asti. Joten: kaikkien tälläisten elokuvien ystäville: suosittelen.

  • 80%
    Bichunmoo -Tanssivat miekat - 80%
80%

Poiminta

Genret: fantasia,toiminta
Kesto: 118 min
Ohjaaja: Young-jun Kim
Pääosissa: Hyun-joon Shin,Hee-seon Kim,Jin-young Jeong
Valmistusmaa: Etelä-Korea
Valmistusvuosi: 2000

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments