elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sain käsiini ranskalaista komedia/seikkailua. Kai niikseen voi sanoa. Elokuva oli tällä kertaa Asterix ja Obelix -Operaatio Kleopatra. Elokuva oli ranskalaisille tyypillistä hulluttelua vähän niinkuin...

Sain käsiini ranskalaista komedia/seikkailua. Kai niikseen voi sanoa. Elokuva oli tällä kertaa Asterix ja Obelix -Operaatio Kleopatra. Elokuva oli ranskalaisille tyypillistä hulluttelua vähän niinkuin tyyliin Amelie tai jotain sinnepäin. Juonesta ei oikein ollut mihinkään, muttei se merkittävästi menoa haitannut. AO olikin mukava, hauska ja leppoisa elokuva, jota voi suositella varhaiseen iltaan tai iltapäivään katsottavaksi.

Näyttelijät olivat täysin outoja AO:ssa. Ainoa, jonka tunnistin, oli Obelixia näytellyt Gérard Depardieu, joka sopikin Obelixin rooliin juuri sopivasti. Myös muut hahmot oli kuvattu hulvattomasti ja juuri siinä sopivassa muotissa, joka oli sarjakuvista jäänyt mieleen. Vielä sanasen mainitakseni Kleopatraa näytelleestä Monica Belluccista, joka oli katu-termein sanottuna kissa eli oikein mukavaa katsottavaa.

Juoni on AO:ssa perin yksinkertainen: vähän hölmö arkkitehti saa Kleopatralta määräyksen rakentaa maailman hienoin palatsi Caesarille kolmessa kuukaudessa. Ko. arkkitehti vajoaa epätoivoon, mutta sitten muistaa Galliasta kotoisin olevan druidin, joka osaa varmasti auttaa sitä. Kaikki varmaan arvaavat kuka kyseessä oleva druidi on. No, tämä arkkitehti matkustaa sitten Galliaan ja seikkailu voi alkaa. Mukaan mahtuu sitten hulluja roomalaisia, merirosvoja ja vähän kieroja egyptiläisiäkin. Sarjakuvan hengessä totta kai.

Minulle tuli AO:sta oikein hyvä mieli. Se herätti pienen pojan henkiin ja aloinkin heti muistelemaan, kuinka joskus luin Asterixin ja Obelixin seikkailuja sarjakuvina yhtenään. Itse elokuvassakaan ei ole mitään moittimisen aihetta. Se on -niin kuin sanoin- leppoisa, hauska ja mukava elokuva, jonka katsoo kerran jos toisenkin. Mitään yli-hyviä nauruja siitä ei saa, mutta hymyilemään se kyllä laittaa.

  • 70%
    Asterix and Obelix: Mission Cleopatra - 70%
70%

Poiminta

Genret: komedia,perhe
Kesto: 107 min
Ohjaaja: Alain Chabat
Pääosissa: Gérard Depardieu,Christian Clavier,Jamel Debbouze,Monica Bellucci
Valmistusmaa: Saksa,Ranska
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments