elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kävin katsomassa American history X-nimisen elokuvan ja se oli käsittämättömän upea, mutta kuitenkin haluan sanoa yhden kritiikin ja yhden kehun: Kritiikki: Miksi ihmeessä Finnkino...

Kävin katsomassa American history X-nimisen elokuvan ja se oli käsittämättömän upea, mutta kuitenkin haluan sanoa yhden kritiikin ja yhden kehun: Kritiikki: Miksi ihmeessä Finnkino ei ottanut tätä elokuvaa esityslistaansa? Oliko tämä elokuva liian halpa budjetiltaan kuin Hollywoodin megalomaaniset superelokuvat, mihin törsätään rahaa aivan tolkuttomasti? Kiintoisa kysymys…eikö? Kehut: Kaunis kiitos siitä, että pieni Niagara-niminen teatteri ottaa esitykseen näitä ilmeisesti vähemmän suosittuja elokuvia. Minä ainakin nautin nimittäin tästä elokuvasta ja hyvyydestä. Miksi siis? Aloitan ihan vain näyttelijöistä.

Näyttelijät olivat minulle aika outoja ja tulevaisuuden nimiä, mutta silti hoitivat hommansa erittäin hyvin. Mitään moitittavaa en löytänyt. Naamoja tunnistin ja huomasin, että mukana oli mm Deep Space 9:stä se päällikkö ja kavereideni kanssa tulimme siihen tulokseen, että yksi pääosan esittäjistä oli se hemmo, joka kulkee Terminatorin mukana T2:ssa. Ja pääosaa esitti Edward Norton. Muuten siis näyttelijät hoitivat yleisesti hommansa todella hyvin. Plussat heille.

Juonihan pyöri oikeastaan yhden perheen ympärillä. Isä oli kuollut ja vanhin poika tästä murtuneena löysi natsismin. Hänestä tuli siis sen aatteen kannattaja ja oli sitä niin kauan kuin tappoi kaksi miestä, kun he yrittivät murtautua tämän autoon. Seurauksena oli, että tämä hemmo joutui vankilaan, joka muutti hänen elämänsä. Silti hänen oli vielä muutettava vankilasta palattuaan pikkuveljensä, joka oli joutunut tämän aatteen valtaan. Se ei ole helppoa. Loppujuonta en viitsikään sitten kertoa.

Mikä tekee tästä elokuvasta hyvän? Sen erilaisuus. Se tuo kaikenlaiset tunteet esiin ja näyttää ihmisten kaiket puolet hyvästä pahaan. Se näyttää, että aina on mahdollisuus muuttua joko parempaan tai hyvään. Se näyttää, mitä on seurata jonkun keksimää aatetta ja se näyttää rotujen välisen eron, jota ei kuitenkaan ole edes olemassa. Totuushan on, että me olemme kaikki ihmisiä. Samaa rotua. Ihmisiä! Ja ihonvärillä ei saisi olla merkitystä. Sitä se haluaa kertoa. Eli on väärin vihata ihmisiä ihonvärin perusteella. Tästä elokuvasta ei voi oikein mitään muuta tähdentää, mutta jos suinkin vain voitte…käykää ihmeessä katsomassa tämä elokuva!

  • 94%
    American history X - 94%
94%

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 119 min
Ohjaaja: Tony Kaye
Pääosissa: Edward Norton,Edward Furlong
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments