elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Olisi voinut jo kuvitella että Transformers levy olisi loppuun kulutettu, mutta kuten Fast and Furious tai Pirates Of Caribian sarja on todistanut niin lypsävää... Transformers: The Last Knight

Olisi voinut jo kuvitella että Transformers levy olisi loppuun kulutettu, mutta kuten Fast and Furious tai Pirates Of Caribian sarja on todistanut niin lypsävää lehmää on hirmu vaikea lähteä lahtaamaan. Katsottuani kaksi ja puolituntia tätä teosta niin olen yhä vahvemmin sitä mieltä että ampukaa nyt jumalauta joku se lehmä! Michael Bay on siis koonnut poppoon jälleen kasaan ja sarjan viides tuotos on nähnyt päivänvalon nimellä Viimeinen ritari. Pientä hämmennystä tämä nimi aiheuttaakin kun elokuva alkaa Kuningas Arthurin ajoista ja tästä muodostuu koko elokuvan viitekehys jossa liikutaan. Bay yhdessä käsikirjoittajiensa kanssa ovatkin laittaneet vaatimattomasti koko ihmiskunnan historian uusiksi ja epäloogisuuksien määrä yrittää inhimillisen käsityskyvyn jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Shia LaBeoufin ymmärrettyä jäädä tästä pois, on hänen tilalleen tullut Mark Wahlberg joka oli jo hyvää vauhtia nousemassa vakasti otettavien näyttelijöiden joukkoon mutta nyt tullaan taas muutama porras alaspäin sillä Marky Mark vetää tämän roolin kyllä taas niin vasurilla että oksat pois. Mutta onneksi tässä ei todellakaan ole vielä kaikki.

Tarina siis jatkaa vuoden 2014 Tuhon aikakauden seikkailua jossa Walhbergin esittämä Cade Yeager ujutti itsensä Autobottien kaveriksi korjaamalla Optimus Primen. Nyt vuosia myöhemmin kaikki transformersit ovat lainsuojattomia sillä ihmiskunta nyt pelkää että myös Autoboteilla on jotain takataskussa ihmiskunnan päänmenoksi eikä tätä sallita tietenkään millään tasolla. Uusi torjuntayksikkö TRF (Transformers Reaction Force) metsästää ja tuhoaakin kaikki tielleen tulevat robotit unohtaen toki että Autobotit nyt ovat pelastaneet ihmiskunnan jo 100 kertaa. Hauskasti kuitenkin maailman kaikista valtioista Kuuba on sallinut transformereiden asustella maassaan. Samoin vanha sotaratsu Josh Duhamel on eversti Lennoxin roolissaan hyvinkin Autobot myönteinen, eikä ihme sillä mies kuitenkin taisteli heidän rinnallaan ensimmäiset 3 elokuvaa. Tässä kuviossa ei kuitenkaan ole niinkään paljon asioista pielessä kuin mitä edessä häämöttää. Ensinnäkin Cade on piilottanut osan Autoboteista eräälle autoromuttamolle jota tietenkään nykyteknologian ihmeet eivät jostain syystä havaitse vaikka pystyvät lukemaan sanomalehteä kiertoradalta. Toisekseen miksi ihmeessä mikään Transformer ei oikeasti koskaan kuole, koska Megatron jengeineen on jälleen pystyssä ja pistämässä kapuloita rattaisiin. Tähän päälle lisätään että Optimus on lähtenyt avaruuteen seikkailemaan kohti omaa kotiplaneettaansa jostain merkilelliseestä syystä vain huomatakseen että planeettahan on kuollut. Mutta sitten alkaa tapahtumaan kummia.

Bayn on jälleen päästävä esittelemään uusia hienoja tehosteitaan kun pieniä yhteenottoja niin TRF:n kuin autobottien ja decepticonien välillä tapahtuu yhtenään. Mutta tähän päälle pitää tietenkin ympätä se todella kaunis nainen joka on myös koulutettu, eli Laura Haddockin esittämä Vivian jonka muotoja kamera nuolee aina sopivasta kulmasta. Toki naiselle on keksitty kyllä ihan mukiin menevät tarina ja tarkoitus mutta yhteneväisyydet sarjan edellisiin naisiin nyt vain ovat aika selvät. Kaiken mäisikinnän keskellä Cade eksyy englantiin ja sielläpä vasta juoni heittää häränpyllyä. Selviää että transformersit ovat ohjanneet koko ihmiskunnan historiaa eteenpäin aina Arthurin ajoista saakka osallistuen maailmansotiin ja niin edelleen mutta tästä ei ole virallisiin tietoihin jäänyt mitään merkintöjä, ja ainoat valokuvatodisteet ovat hassunahauskaa roolia tekevän Anthony Hopkinsin linnassa missä hän on viimenen jälkeläinen Wickwickin suvusta. Hopkins vetää tämänkin roolin samalla pilkkeellä kuin  Ragnarokin Odinin että vaikea sanoa onko mies kännissä, aineissa vai vain tullut vanhaksi ja häntä ei napostele laisinkaan. Tiesittekö että Bumblebee oli kaatamassa Hitleriä?

Kun meno tästä yltyy vielä sellaisiin mittoihin että Cade on ihmiskunnan viimeinen ritari koska Arthurin miekan logo nyt sattuu olemaan elävä transformer objekti joka kiinnittyy hänen käteensä ja hassun hauskasti tekee Cadesta jonkinlaisen superihmisen ainakin ajoittain. Optimus Prime käänsi kelkkansa tuhotulla kotiplaneetallaan koska sen planeetan ”äiti” nyt käski niin ja Cybertron planeetta lähteekin seilaamaan avaruuden halki kohti maata koska esihistoriassa maa onkin nimeltään Unicorn josta Cybertron saisi voimansa takaisin ja palautuisi eläväksi planeetaksi jälleen. Voitte kuvitella minkälainen mäiske alkaa kun Cybertron yrittää kiinnittää lonkeronsa maahan ja kaikki tappelee kaikkia vastaan ilmassa heiluvilla saarenkokoisilla ulokkeilla samalla kun Stonehenge onkin jokin maan energian keskipiste jota kaikki puolustaa. Takit vaan viuhuvat, logiikkaa ei enään ole ja ihmiset ovat näemmä paljon kovempia kuin ymmärsimmekään. Maassa on vähintään muutama tuhat transformeria koska niitä nyt vain ilmestyy kokoajan jostain lisää. Transformers Viimeinen ritari on siis todella kummallinen, sekava, ajoittain vauhdikas, aivot narikkaan seikkailu josta pitäminen tuntuu todella vaikealta. Muutama hassut ja visuaaliset hienoudet eivät vie pois sitä tosiasiaa että elokuva ei jätä oikein mitään käteen. Se alkaa niinkuin loppuukin eli täysin auki. Toivonkin nyt hartaasti että tämä lehmä siis todella ammuttaisiin ja Michael Bay voisi alkaa tehdä taas oikeita elokuvia, Kiitos.

Transformers: The Last Knight
  • 55%
    Elokuva - 55%
55%

Poiminta

Ohjaus: Michael Bay
Näyttelijät: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Stanley Tucci, Isabela Moner, Josh Duhamel, John Turturro, Laura Haddock, Santiago Cabrera, Liam Garrigan
Vuosi 2017
Genre: Toiminta, Seikkailu, Scifi
Kesto: 149 min

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments