elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jos haluat laadukkaan käsikirjoituksen, niin saatat pirauttaa Christopher McQuarrielle, joka on ohjannut Tom Cruisen suhteellisen onnistuneen elokuvan Jack Reacher ja tehnyt käsikirjoituksen muun muassa... Mission: Impossible -Rogue Nation

Jos haluat laadukkaan käsikirjoituksen, niin saatat pirauttaa Christopher McQuarrielle, joka on ohjannut Tom Cruisen suhteellisen onnistuneen elokuvan Jack Reacher ja tehnyt käsikirjoituksen muun muassa Usual Suspectsiin. Niinpä Cruise varmaan soittikin hänelle, sillä tarve oli saada Mission Impossible-franchiseen uutta potkua ja meininkiä kohnottaneen Ghost Protocolin jälkeen. Valitettavasti lopputulos oli jotain muuta, sillä sarjan uusin elokuva, Mission: Impossible -Rogue Nation, on valitettavan ennalta-arvattava ja tylsä elokuva, jonka kanssa tulee miltei sänkyä ikävä. Puuduttavaa tehostepornoa, huikeita toimintakohtauksia, Cruisea ja paljon hässäkkää tarjoileva elokuva on kuin paikallaan polkeva spinning-pyöräilijä: kovaa mennään, muttei kuitenkaan mihinkään.

Elokuvan juoni pyörii jälleen kerran Cruiseen ruumiillistuvaan IMF:ään, joka on tällä kertaa päätetään lopettaa. Mutta eihän se käy, kun taustalla pyörii ilkeitä terroristeja Sean Harrisin kasvoilla varustettuna ja Cruise tovereineen on sitä mieltä, että jotain on asialle tehtävä. Niinpä katsojalle syötetään ampumista, hakkaamista ja mahdottomia tehtäviä, joita Cruise porukoineen selvittää läpi sellaisella sykkeellä, että vähemmästäkin katsoja kuvittelee pelin olevan ihan pian tulossa. Totuus on, että Rogue Nationin juoni on eräänlainen franchisen putkijuoksu, jossa Cruise vetelee naruista keräten viimeiset pennoset irti tästä kuluneesta sarjasta.

Ja väsynyt on Cruisekin, joka ikäänkuin viimeisillä voimillaan huhtoo tämänkin elokuvan läpi tehden mahdottomasta mahdollisen. Cruise on kyllä edelleenkin vakuuttava toimintaelokuvien tähti, mutta jonkinlainen väsyminen alkaa paistaa pikkuhiljaa miehestä läpi. Olisiko aika siirtyä taas hetkeksi romanttisiin komedioihin tai draamoihin hakemaan uralle taas lisänostetta ja uskottavuutta? Se voisi tehdä Cruiselle jopa hyvää. Jeremy Rennerkin on omassa roolissaan lähes näkymätön pettymys, eikä naispääroolissa oleva Rebecca Ferguson vakuuta. Ferguson on toiminnallisessa roolissaan liian kiltti ja liian klassisen kliseinen kiltti tyttö ikävien temppujensa kanssa. Parhaan roolin vetää kuitenkin Sean Harris, jonka näyttelemä pääpahis Solomon Lane on pitkästä aikaa sopivan etäinen ja sopivan kylmä tälläiseen elokuvaan.

Totuus on, että Rogue Nation on vain läpijuoksu ja esimerkiksi Kingsmaniin verrattuna tappavan tylsä kokonaisuus, jossa huumorin kevyempää otetta on haettava ainostaan Simon Peggin jauhamasta purkasta. Itse en näe tämän sarjan pikaisella jatkamisella mitään järkeä ja uskoisinkin, mutta valitettavasti “Mission Impossible 6” on tekeillä. Itsellä mieleen tulee tässä vaiheessa lähinnä Poliisiopisto. Vai kuka myöntää käyneensä elokuvissa asti katsomassa jonkin elokuvasarjan viidennen osan? Laadukkaasta tuotannosta ja tehosteista huolimatta tämä elokuva kun alkaa olla jo liian kulunut valkokankaalle tai televisioon ja se on karuakin karumpi totuus.

  • 51%
    Mission: Impossible -Rogue Nation - 51%
51%

Poiminta

Genret: toiminta,rikos
Kesto: 131 min
Ohjaaja: Christopher McQuarrie
Pääosissa: Jens Hulten,Rebecca Ferguson,Jeremy Renner,Sean Harris,Simon Pegg,Tom Cruise,Ving Rhames
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kiina,Hong Kong
Valmistusvuosi: 2015

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments