elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Jet Lin pitkälle uralle mahtuu niin onnistumisia kuin myös floppejakin. Ehkä suurimmat Lin uran flopit tulivat kuitenkin Hollywoodin puolella, jonne mies ajautui viimein vuonna...

Jet Lin pitkälle uralle mahtuu niin onnistumisia kuin myös floppejakin. Ehkä suurimmat Lin uran flopit tulivat kuitenkin Hollywoodin puolella, jonne mies ajautui viimein vuonna 1998. Tappavan aseen neljännen osan jälkeen Li teki nopeassa tahdissa pari tusinaelokuvaa, joista puolen puupennin arvoinen The One on ehdottomasti huonoin millä tahansa asteikolla mitattuna. The One onkin ikään kuin tuotteistetun Jet Lin esittelyvideo, jossa Li potkii, lyö ja kaataa ihmisiä maahan mitä ihmeellisimmillä liikkeillä. Kumiukkomaisesta näyttelijästä puristetaankin viimeinenkin pisara irti siihen hypeen nojaten, minkä Matrix aloitti kahta vuotta aiemmin.

Eikä elokuvassa ole mikään muukaan kohdallaan: elokuvan juoni tuntuu multiuniversumeineen ja rinnakkaistodellisuuksineen helvetin jännittävältä, mutta totuus on, että synopsis on lapsellinen. Kun vielä toteutuskin ontuu niin ohjauksen, kuvauksen kuin näyttelijöidenkin osalta, on käsissä vain turhaa toimintaa, jonka idea on vain näyttää turhia tunteita ja huonon tekosyyn vahingoittaa ihmisiä. Pääroolissa monia eri hahmoja… Eikun siis samaa hahmoa, mutta eri universumeista tulevia, näyttelevä Jet Li on tyystin kokemattoman ohjaajan, James Wongin, ja typerryttävän käsikirjoituksen uhri. Liikkeet kyllä sujuvat mallikkaasti, mutta varsinainen näytteleminen unohtuu Liltä miltei kokonaan kasvojen ollessa kiviset ja puheiden noudattaessa huonojen on-linereitten tasoa. Eikä hyvin mene myöskään sivuosissa viihtyvällä Delroy Lindolla ja toimintaelokuviin erikoistuneella Jason Stathamilla, joiden roolit tuntuvat katsojasta niin pieniltä ja ontoilta, että vähemmästäkin tuskastuu.

James Wongin elokuva, The One, on juuri se elokuva, joka olisi pitänyt jättää tekemättä. Siitä puuttuu ote, siitä puuttuu tunnelma ja siitä puuttuu hyvän toimintaelokuvan henki, joka pitäisi edes hieman tätäkin viritelmää kasassa. Edes Lin virtuoosimaiset temput ja hakkaaminen ei tällä kertaa kanna tätä elokuvaa mihinkään muualle kuin roskaelokuvien kaatopaikalle. Totuus onkin karu: paperilla hyvältä näyttävä elokuva onkin todellisuudessa muovinen rahastus, joka ei katsojaa hirveästi lämmitä. Ei, vaikka se tulisi televisiosta “ilmaiseksi”, sillä näin naurettavan juonen omaavaa ja vielä huonosti toteutettua elokuvaa on vaikeaa katsoa edes pikakelattuna videolta.

  • 10%
    The One - 10%
10%

Poiminta

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 87 min
Ohjaaja: James Wong
Pääosissa: Jet Li,Carla Gugino,Delroy Lindo,Jason Statham
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
17 years ago

Ei todellakaan näin huono. Heikkoa ohjausta löytyi kyllä yllinkyllin, täysin mielikuvitukseton meno yltyi entisestään myös loppua kohden. Mutta pisteitä Stathamista, Li:n parista tempusta ja parista kivasta efektistä. Muuten kyllä heikko esitys. 1.5p

Tero
Tero
17 years ago

Niin just tää on ihan mukiinmenevä leffa. 3p