elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kauhun taso vuonna 2012 on todella ailahtelevaa ja sen voidaan nähdä heittelevän laidasta laitaan tuoden esiin todella hienoja ja piinaavia kauhuelokuvia, kun taas välillä... V/H/S

Kauhun taso vuonna 2012 on todella ailahtelevaa ja sen voidaan nähdä heittelevän laidasta laitaan tuoden esiin todella hienoja ja piinaavia kauhuelokuvia, kun taas välillä Hollywood ja Yhdysvallat tarjoavat katsojalle jotain käsittämätöntä sontaa, jotka todella piinaavat katsojaa kuin pesäänsä puolustavat mehiläiset. Valitettavasti vuonna 2012 valmistunut V/H/S on sitä jälkimmäistä osastoa, sillä sitä ei voida oikeastaan sanoa kauhuelokuvaksi ollenkaan, vaan se on kokoelma kauhuun ja slasheriin liittyviä katkelmia, joista toiset ovat aivan hirvittävän ikävystyttäviä ja toiset jopa ihan kunnollisia yrityksiä tehdä edes pieni kauhupätkä.

V/H/S:n juonesta on turha mainita kovinkaan paljoa, sillä kuten mainittua, elokuva on kokoelma lyhyitä kauhupätkiä, jossa yhdistellään vähemmän taitavasti amatöörikuvausta, pimeyttä ja yliluonnollisia asioita. Toki mukana on arkisiakin kauhun elementtejä, mutta vuonna 2012 BWP:mäisiä (Blair Witch Project) elementtejä sisältävä elokuva on kuin paluu viitisentoista vuotta taaksepäin. Juuri ketään ei kiinnosta hotellihuoneessa stilettinsä kanssa vaeltava ja asukkeja kuvaava sekopää tai huonosti videolla näkyvä ihmismäinen tahra, joka tappaa teinejä kuin voitelisi voileipää. Samaan syssyyn voidaan laskea halloweeniä juhlivat nuoret, jotka sekaantuvat outoon rituaaliin tai amatööripanoa tavoittelevat amatöörikuvaajat, jotka ottavat mukaansa ilmeisesti vampyyrin. Joka tapauksessa V/H/S:ssä monen pätkän suurin anti on, että tavalliset ihmiset juttelevat ja bilettävät niitä ja näitä ja sitten heidän niitataan. Hurraa.

Kammottavinta tässä kokoelmassa on se, että kuinka tylsiksi tarinat on saatu. Monet pätkät pohjustavat tarinaa tylsillä jaarittelulla tai lyhyesti sanottuna paskanjauhannalla. Tuloksena on, että pätkistä kaksi kolmasosaa on yhdentekevää juttelua ja tepastelua (tai biletystä) ja loput jotain semikiinnostavaa puuhailua milloin missäkin. Toki kokoelmassa on ihan hienojakin juttuja kehitelty (kuten talo, josta tulee käsiä), mutta muuten ideat ja toteutus eivät ole oikeastaan kohdanneet. Tunnelma on lähes aina tiessään ja sen löytämiseksi tarvittaisiin jotain muuta kuin Applen tekemiä karttoja. Siihen tarvittaisiin joku oikea kauhuelokuvan ohjaaja, hyvä tarina ja onnistuneet näyttelijänvalinnat.

  • 27%
    V/H/S - 27%
27%

Poiminta

Genret: kauhu
Kesto: 116 min
Ohjaaja: Adam Wingard,Chad Villella,David Bruckner,Glenn McQuaid,Joe Swanberg,Justin Martinez,Matt Bettinelli-Olpin,Radio Silence,Ti West,Tyler Gillett
Pääosissa: Adam Wingard,Calvin Reeder,Hannah Fierman,Jas Sams,Joe Sykes,Lane Hughes
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments