elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sinister on vuonna 2012 valmistunut pienen budjetin kauhuelokuva, joka on osittain syntynyt elokuvan ohjaajanakin toimineen Scott Derricksonin (The Day the Earth Stood Still, The... Sinister

Sinister on vuonna 2012 valmistunut pienen budjetin kauhuelokuva, joka on osittain syntynyt elokuvan ohjaajanakin toimineen Scott Derricksonin (The Day the Earth Stood Still, The Exorcism of Emily Rose jne) kynästä. Internetin mukaan vain kolme miljoonaa dollaria maksaneen elokuvan voi todeta olevan Hollywoodin mittakaavassa erittäin halpa ja eihän tämä oikeastaan haittaa ainakaan allekirjoittanutta, jos elokuvan osa-alueet ovat napsahtaneet kohdalleen ohjaajan sapluunassa. Ja ovathan ne, sillä Sinister on oivallinen kauhuelokuva, joka luottaa tapahtumiin, jossa valoja ei laiteta päälle ja jossa elokuvan näyttelijöille ja erityisesti tarinalle annetaan huikean paljon tilaa.

Koko elokuva kertoo kaikille tutun Ethan Hawken näyttelemän kirjailijan luomisen vimmasta ja siitä, kuinka hänen täytyy löytää uusi tositarina uudelle kirjalleen. Tämän tueksi Hawken näyttelemä Ellison Oswalt yleensä hankkiutuu hirvittävän rikoksen lähipiiriin ja rekonstruktioi tarinan paperille kaiken kansan luettavaksi. Tällä kertaa paineet osoittautuvat Ellisonille jo liiankin koviksi, kun perheen uuden talon vintiltä löytyy kasa filmejä, joissa tehdään kauhistuttavia murhia. Kirjailijan luonteesta johtuen Ellison kuitenkin laittaa elokuvat päälle yrittäen selvittää murhien tapahtuma-aikoja ja paikkoja ja tulee kutsuneeksi perheen luo kyläilemään todellisen pahan hengen. Niinpä todellinen kissa-hiiri-leikki on valmis ja ohjaaja Derrickson onnistuu jopa hieman yllätyksellisesti pitämään tarinan ja jännityksen kasassa ihan loppumetreille saakka.

Myös näyttelijät ovat hyvin mukana tässä pienen budjetin leffassa. Pääroolissa hikoilee oikeastaan ansaitusti Ethan Hawke, joka piirtää televisioon tarkan kuvan kunnianhimoisesta miehestä, joka haluaa kirjoittaa jälleen uuden bestsellerin. Vaikka pahat henget hengittävät ikkunalasiin, vaimo nalkuttaa ja lapset voivat pahoin, jatkaa Hawken näyttelemä Ellison maanista matkaansa kohti helvetin portteja. Maallinen selitys vaikuttaa Ellisonilta tottakai selkeältä, mutta kun James Ransonen hienosti näyttelemä apulaissheriffi toimittaa Ellisonin fanina yhä kuumottavampaa aineistoa ja tietoa, alkaa Ellison viimeinkin miettiä: kannattaakohan niitä elokuvia katsoa?

Myös teknisesti elokuva ei tunnu halvalta tai hutiloidusti tehdyltä. Sinister onkin selkeästi vanhan kaavan mukainen kauhuelokuva, joka luottaa paljon pimeyteen, yliluonnollisuuteen ja sen näyttämättä jättämiseen. Tavallaan elokuva tarjoilee todisteet suoraan esille katsojan naaman eteen, muttei kuitenkaan näytä niitä suoraan alleviivaasti. Tuloksena on todellakin katsottava kauhuelokuva, joka ei yllä mihinkään ylimaallisen mahtavaan suoritukseen, muttei myöskään sorru tehosteilla kikkailtuun höpsöttelyyn. Kaiken kaikkiaan Sinister vaikuttaa rutiininomaisesti, mutta hyvällä tavalla, luodulta kauhuelokuvalta.

  • 70%
    Sinister - 70%
70%

Poiminta

Genret: kauhu
Kesto: 110 min
Ohjaaja: Scott Derrickson
Pääosissa: Clare Foley,James Ransone,Juliet Rylance,Michael Hall D’Addario,Ethan Hawke
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments