elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Scary Movie on nyt edennyt viidenteen osaansa ja täytyy sanoa, että huonompaan suuntaan mennään aivan valtavalla vauhdilla. Siinä missä joskus Scary Moviessa oli ehkä... Scary Movie 5

Scary Movie on nyt edennyt viidenteen osaansa ja täytyy sanoa, että huonompaan suuntaan mennään aivan valtavalla vauhdilla. Siinä missä joskus Scary Moviessa oli ehkä jotain ideaa, niin nyt ohjaaja Malcolm D. Lee on hukannut punaisen langan täysin. Melkein täytyy todeta, että minulla on jopa hieman ikävä Wyansin veljesten koomailua, kun katsoin tätä Ashley Tisdalen “tähdittämää” viidettä osaa mykistyneenä elokuvan täydellisestä paskuudesta. Käsissä on nimittäin parodia, joka ei naurata kuin kerran tai kaksi.

Tällä kertaa Scary Movien lista elokuvista, joita se parodioi on vaikuttava. On Black Swania, on Mamaa, on Cabin in the Woods, on uusi Evil Dead, on Inception ja muistetaanpa myös naureskella varmaan kaikkien tuntemille kirjalle Fifty Shades of Grey. Paras (ja ainoa) parodiakohtaus kuitenkin tulee uudesta Rise of the Planet of the Apes-leffasta, jossa älykkäät apinat osaavat pitää kirjaa siitä, kun ne heittelevät paskaa seiniin. Muuten elokuva on pelkkää alamäkeä, jossa satutetaan erityisesti lapsia.

Scary Movien viides osa nimittäin tarjoaa huumoriksi vauvan sytyttämistä tuleen, vauvan pään takomista tiiliseinään ja lasten vahingoittamista milloin mihinkin. Samalla se tarjoaa Simon Rexin hakkaamassa itseään milloin mihinkin (yleensä päähän) ja lähtemässä ambulanssilla ainakin kolme kertaa sen vuoksi talostaan. Samalla se tarjoaa Snoop Doggin kantamassa valtavaa jointtia, Ashley Tisdalen nussimassa palmua ja mikroaaltouunia, sekä esimerkiksi Lidia Porton imuroimassa unissaan.

Kaiken kaikkiaan on sanottava, että minulla on ikävä 80- ja 90-lukua, jossa Leslie Nielsenin kaltaiset näyttelijät näyttivät, mitä on parodia. Nykyisille Disaster Movien tai esimerkiksi Scary Movie 5:n tekijöille pitäisi antaa ehdoton rahoituskielto kunnes he osoittavat ymmärtävänsä parodioista jotain muutakin kuin lasten fyysisen vahingoittamisen, joka ei ole edes hauskaa. Sekään ei ole hauskaa, että Simon Rex saa paistinpannun päähän tai että se, että koomikko Katt Williams manaa henkiä pois kaasunaamari päässä. Niinpä annan tälle elokuvalle säälistä puoli tähteä, sillä olihan elokuvassa jotain yritystä. Ja lopuksi haluan sanoa, että niille heeboille, jotka ovat löytäneet tämän elokuvan esimerkiksi kahden tähden arvoiseksi, suosittelen pakkohoitoa.

Ja ai niin, ehdotan, että Charlie Sheenin ja Lindsay Lohanin esittämä elokuvan alkukohtaus laitetaan mauttoman huumorin osastolle ikuisiksi ajoiksi. Siitäkin huolimatta, että joku keksi lisätä kohtaukseen Benny Hill musiikin.

  • 10%
    Scary Movie 5 - 10%
10%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 86 min
Ohjaaja: Malcolm D. Lee
Pääosissa: Ashley Tisdale,Ava Kolker,Erica Ash,Gracie Whitton,Lidia Porto,Simon Rex,Snoop Dogg
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2013

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments