elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Snow White and the Huntsman Snow White and the Huntsman
Mikähän siinä on, että nyt tuntuu olevan muotia tehdä vanhoista lasten ja saduista aikuismaisia elokuvaeepoksia, joissa yritetään jotenkin elävöittää ja vauhdittaa vanhoja tarinoita? Olisihan... Snow White and the Huntsman

Mikähän siinä on, että nyt tuntuu olevan muotia tehdä vanhoista lasten ja saduista aikuismaisia elokuvaeepoksia, joissa yritetään jotenkin elävöittää ja vauhdittaa vanhoja tarinoita? Olisihan maailma pullollaan ihan aikuistenkin tarinoita joten analogia ainakin näin tavallisen tallaajan silmissä tuntuu erittäin kummalliselta. No, joka tapauksessa ohjaaja Rupert Sanders on yhdessä käsikirjoittajatiiminsä kanssa lähtenyt tekemään “todenmukaista” fantasiaeeposta vanhasta Lumikki ja seitsemän kääpiötä tarinasta. Mukana on siis koko joukko tuttuja nimiä ja paikkoja, mutta tällä kertaa naamat irvessä ja miekat ojossa. Kirsikkana kakun päällä leijuu vielä elokuvan saama hieman kyseenalainen huomio, jonka keskipisteessä olivat tietenkin pääosanesittäjä Kristen Stewart sekä ohjaaja Sanders, joiden välillä oli muutakin kuin käsikirjoitus. Tästä huolimatta täytyy sanoa että Lumikki ja metsästäjä on mainettaan parempi teos.

Kun katsoja pääsee yli siitä että vaikka päähenkilö on Lumikki, niin kyllä meillä on käsissä ihan täysiverinen miekka ja magia-elokuva, joka pitää sisällään taisteluja, draamaa, fantasiaa ja kuolemaa. Toki ajoittainen hassuttelu ja muistutus alkuteoksesta pulpahtelee aina aika-ajoin pinnalle muttei se oikeastaan tässä elokuvassa haittaa. Suurempana haittana ovat nimittäin ihan muut asiat. Nimittäin pääosan esittäjä Stewart, jonka ympärillä tuntuu edelleen kiertävän Twilight aura, tai vastaava. Naikkonen vetää jälleen sillä yhdellä tympeällä ilmeellä ja äänellä läpi elokuvan, ja viimeisetkin uskottavuusrippeet ropisevat lattialle kun naikkonen laittaa sotisovan päälle ja pitää joukkoja nostattavan palopuheen. Naisessa kun ei vain ole sitä karismaa mitä tällainen roolitus kaipaisi. En väitä että Stewart olisi läpeensä paska, mutta roolitus vain ei osu. Sen sijaan elokuvan pelastajaksi nousee jo monissa liemiessä keitetty Charlize Theron, jonka pahan noita Ravennan rooli istuu naikkoselle kuin seiväs peltoon.

Theron pääsee oikein nauttimaan pahiksen roolistaan ja antaa palaa kaikilla sylintereillä. Roolitusta toki avittaa naisen ulkoiset avut, mutta onhan Theron jo aikaisemminkin todistanut osaavansa näytellä eikä se taito ole mihinkään kadonnut. Myös Ravennan veljeä esittävä Sam Spruell on juuri niin limainen kuin odottaakin, mutta silti hän tuo hyvin esille oman roolinsa tässä tarinassa, jonka myötä myötätunto häntä kohtaan vain kasvaa. Tarinan kolmatta päähenkilöä esittävä Chris Hemsworth jatkaa siitä mihin Thorissa jäi eikä se jää katsojalta huomaamatta. Mies patsastelee juuri niin tyylittömästi ja ennalta-arvattavasti että ei voi kuin päätään pyörittää. Hemsworth kyllä sopi Thorin rooliin, mutta tässä hänen suorituksensa menee niin syvälle metsään että mikään loitsu ei häntä pelasta. Muut henkilöt ovat lähinnä statisteja, ja kuten Hobitissakin, niin kääpiöt eivät oikein erotu toisistaan Ian Mcshanea lukuunottamatta.

Niin, kuulitte oikein että onhan tässäkin tarinassa sitten niitä kääpiöitä. Ihme ettei heitä oltu suomennettu Jöröksi, Viisaaksi, Lystikkääksi ja niin edelleen. Se kun tarinassa viljellään välillä viitteitä alkuperäisestä tarinasta, ja sitten mennään miekat ojossa suureenkiin taisteluun pommien räjähdellessä niin katsoja ei oikein tiedä kuinka päin istuisi. Epäloogisuuksien ja hahmojen päättömän käytöksen korvaa jälleen kerran vauhdikas juoni ja nopeat leikkaukset. Tehosteet ovat toki tätä päivää ja kuvaus näyttää kyllä hienolta. Ollaan siis jälleen nykyaikaisen spektaakkelin äärellä, jossa ryminällä korvataan järki. No, onneksi ensi keväänä tulee Hannun ja Kertun uudelleen lämmittely jossa ammutaan konetuliaseilla noitia… Jännää.

Snow White and the Huntsman
  • 45%
    Elokuva - 45%
45%

Poiminta

Genret: draama, fantasia, seikkailu, toiminta
Kesto: 131 min
Ohjaaja: Ray Winstone, Rupert Sanders
Pääosissa: Bob Hoskins, Charlize Theron, Chris Hemsworth, Eddie Izzard, Eddie Marsan, Ian McShane, Kristen Stewart, Liberty Ross, Lily Cole, Noah Huntley, Ray Winstone, Sam Claflin, Sam Spruell, Stephen Graham, Toby Jones
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments