elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Poliisiopisto on elokuvana ja elokuvasarjana varmasti sellainen, jonka jokainen ikäväliltä 25-50 tunnistaa nimeltä. Se on jäänyt monien sukupolvien mieleen jännittävän hauskana poliisikomediana, jossa mahdollisimman...

Poliisiopisto on elokuvana ja elokuvasarjana varmasti sellainen, jonka jokainen ikäväliltä 25-50 tunnistaa nimeltä. Se on jäänyt monien sukupolvien mieleen jännittävän hauskana poliisikomediana, jossa mahdollisimman epäpätevät tapaukset tulevat amerikkalaiseen poliisiopistoon opiskelemaan poliisin ammattia varten. Sitä kautta siitä myös on tehty jopa kuusi jatko-osaa, joista osa oli jopa onnistuneita ja osa vähemmän onnistuneita. Joka tapauksessa tämä komediasarja ja varsinkin tämä Hugh Wilsonin ohjaama Poliisiopisto (valmistunut siis vuonna 1984) oli varmasti yksi aikansa kuumimmista komedioista.

Ja mikseipä olisi kun Poliisiopistossa tapahtuvat asiat vaikuttavat yhä varsin raikkailta. Vessahuumori on nollassa ja lähes legendaarinen The Blue Oyster Bar esittäytyy yhtä legendaarisen valssinsa, El Bimbon, kanssa. Ja kun samaan syssyyn laitetaan Brant von Hoffman ja Scott Thomson tanssin pyörteisiin Tom of Finlandilta näyttävien miesten kanssa, niin perusrepeäminen on tosiasiaa. Kun vielä Michael Winslow pitää omaa kivaa äänensä kanssa ja Steve Guttenberg liehittelee Sinkkuelämästä tuttua Kim Cattrallia, niin homma alkaa olla mukavassa kasassa. Kaiken kaikkiaan Poliisiopiston ensimmäinen osa tarjoileekin paljon tuttua ja turvallista huumoria, joka tuntuu kestävän yllättävän hyvin ajan kulumista.

Näyttelijätkin tuntuvat olevan melko hyvässä vedossa Poliisiopistossa. Guttenberg myhäilee velmuillen koko elokuvan ajan ja esiintyy muutenkin sopivan rennosti, Cattrall ihastuu tietenkin Guttenbergiin ja Bubba Smith repii pienen auton istuimen kokonaan irti. George Gaynes toimii poliisikoulun johtajana rennon vapautuneesti ja “pahiksen” roolin saava G.W. Bailey ottaa omasta roolistaan kaiken irti. Muutenkin homma tuntuu ohjaaja Hugh Wilsonilta sujuvan varsin mallikkaasti ja mikseipä sujuisi, kun kaikki tuntuvat olevan sivurooleja myöten hommassa mukana.

Kaiken kaikkiaan Poliisiopisto on jollain tavalla palanen jokaisen elokuvaharrastajan historiaa, sillä elokuvassa on edelleenkin se jokin, joka tekee juuri tästä elokuvasta kulttikamaa. Bubba Smith, Steve Guttenberg, Michael Winslow, Leslie EasterBrook ja monet muut tekevät tästä elokuvasta sellaisen, että kyllä se täytyy elämänsä aikana ainakin kerran nähdä. Mutta se on kuitenkin muistettava, että nykykomedioiden aikana se vain on paljon rauhallisempi ja jonkinverran konservatiivisempi kuin nykyiset “kreisikomediat”.

  • 70%
    Poliisiopisto - 70%
70%

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 96 min
Ohjaaja: Hugh Wilson
Pääosissa: Andrew Rubin,Brant von Hoffman,Bruce Mahler,Bubba Smith,David Graf,Donovan Scott,G.W. Bailey,George Gaynes,Leslie Easterbrook,Michael Winslow,Scott Thomson,Steve Guttenberg,Kim Cattrall
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1984

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments