Bad Ass

Uskokaa tai älkää, mutta komedioita ohjanneen Craig Mossin uusi elokuva, Bad Ass (2012), perustuu Youtube-videoon, jossa vanhempi vaari mätkii bussissa nuorempaa miestä turpaan. Tämä video oli aikoinaan ilmeisesti jonkin sortin web-sensaatio ja eipä aikaakaan, kun joku keksi kirjoittaa yhdestä muutaman minuutin videosta kokonaisen elokuvan, jossa väsyneen näköinen Danny Trejo tarpoo elokuvan läpi hakaten ihmisiä ja juoden alkoholia… Unohtamatta sitä, että miehen selässä todella lukee jotain “bad ass motherfucker”-tyyppistä. Ei ihme, että elokuvan pahis, Charles S. Dutton, huokailee ison mahansa kanssa väsyneesti ja elokuvan dvd:n kannessa nimellään komeileva Ron Perlman tekee käytännössä cameon, eikä mitään oikeaa roolia.

Elokuvan kertoo aavistuksen draama- ja huumoripitoisen tarinan Frank Vegasta (Trejo), joka haavoituttuaan Vietnamissa joutuu yhteiskunnan hylkiöksi. Kaikki kuitenkin muuttuu eräänä päivänä kun Frank pieksee bussissa kaksi räyhäämään tulevaa nuorta ja siitä mies pääsee kaupungin “kuvaksi” ja isoksi otsikoksi. Jotkut pitävä Frankia eräänlaisena vigilantena, mutta Frank itse rentoutuu kotona naukkaillen alkoholia. Asia kuitenkin muuttuu ratkaisevasti, kun Harrison Pagen näyttelemä Klondike lahdataan kotinurkilla ja sen vuoksi Frank päättää lähteä kostamaan eli hakkaamaan tolkuttoman kasan ihmisiä.

Näyttelijät ovat Mossin elokuvassa ihan kohtuullisen hyvin mukana. Trejon näyttelemä Frank on kirjoitettu omalta osaltaan liian vanhanaikaiseksi uuteen kaupunkiin. Muut eivät ymmärrä Frankia, eikä Frank heitä, mutta yh-äideiksi laitetut “mallinmittaiset” äidit sen sijaan odotetusti tykästyvät Frankiin. Charles S. Dutton on pahana poikana huomattava pettymys, joskin jotenkin odotetusti, koska Dutton ei ole ikinä saanut rooleihinsa minkäänlaista pahan pojan leimaa tai karismaa, jota tarvittaisiin. Muut roolit jäävät sitten hyvän ja huonon maun välimaastoon ja onpahan johonkin väliin usutettu miltei pakollinen “kiintiö-kääpiökin”.

Kaiken kaikkiaan Bad Ass on ikäänkuin köyhän miehen ja eläkeläisten Crank. Se sisältää hienoja ja hauskoja onlinereita, toimintaa ja omituisia juonenkäänteitä, mutta tuntuu silti jotenkin väsyneeltä aivan kuin Trejokin. Täytyy kuitenkin muistaa, että Trejokin on kohta 70-vuotias veteraani, joten ei ole mitenkään kummallista, että mies alkaa väsyä. Ihan kaikkeen Trejokaan ei kertakaikkiaan enää pysty ja tässä elokuvassa Trejon rooli jääkin tavallaan sellaiseksi sivustakatsojan naureskeluksi, jossa Trejo seuraa sivusta omia tekemisiään. Ikä alkaa hänelläkin tulla pikkuhiljaa vastaan, se on selvää.

  • 60%
    https://www.youtube.com/watch?v=IXAMgcniXxA - 60%
60%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta,rikos
Kesto: 90 min
Ohjaaja: Craig Moss
Pääosissa: Harrison Page,John Duffy,Joyful Drake,Charles S. Dutton,Danny Trejo,Patrick Fabian
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments