elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Wrath of the Titans Wrath of the Titans
Voisi edes joskus kuvitella, että Hollywood oppii virheistään, tai että edes tunnustaa ne, mutta kun kohtuullisen huonosta Titaanien taistelusta aletaan vääntämään jatko-osaa niin mieleen ei voi... Wrath of the Titans

Voisi edes joskus kuvitella, että Hollywood oppii virheistään, tai että edes tunnustaa ne, mutta kun kohtuullisen huonosta Titaanien taistelusta aletaan vääntämään jatko-osaa niin mieleen ei voi tulla kuin yksi kysymys: miksi? No tietenkin ensimmäinen osa tuotti lähes 500 miljoonaa dollaria, niin eipä tässä jatko-osan tekemistä sitten sen enempää kannata ihmetellä. Ihmetellä saattaa kuitenkin sitä kuinka ensimmäisen osan näyttelijät saatiin houkuteltua tähän myös, ja suurimpana ihmetyksenä tietenkin itse Ralph Fiennesin mukaan tulo. Ehkäpä siellä on pähkäilty, että nyt tehdään kaikki paremmin kuin ennnen. Väärin, samat ongelmat vaivaavat tätäkin teosta, mutta tunnelin päässä sentään pilkahtelee pieni valon kare, että aivan hukkaan ei puolitoistatuntinen sentään mene. 

Pääosissa jatkaakin siis edellisessä Pereseusta esittänyt Sam Worhington, jonka menestyksellinen piikki sattui muutaman vuoden taakse, mutta ehkä hänestä vielä kuullaan tulevaisuudessa. Ei miehessä toki mitään vikaa ole, ja Perseuksen roolitus hoituu sillä samalla menolla kuin aikaisemminkin. Mies yrittää kovasti tuoda lisää karismaa ja rosoisuutta rooliinsa onnistuenkin siinä ainakin ajoittain. Käsikirjoituksen huonoudelle kun ei voi mitään, niin tuntuu kuin Perseus raivoaisi välillä enemmän tekijöille kuin itse elokuvan hahmoille. Miehen olemus puolijumalana on kuitenkin välillä lähes huvittavaa katsottavaa ja käsikirjoitus oikoo Kreikan mytologiaa välillä sellaisella vauhdilla, että katsojaa hirvittää. En nimittäin ennen tätä elokuvaa ollut kuullutkaan että Zeuksen, Poseidonin ja Haadeksen yläpuolella olisi vielä joku jumala joka kaiken kukkuraksi olisi vielä heidän isänsä Kronos. 

Ihmisten usko jumaliin kun on hiipunut vuosien saatossa, niin näillä vielä maisemissa hengailevilla jumalilla alkaa voimat hiipumaan ja ote helvetin syövereissä piileviin Titaaneihin heiketä niin, että ne uhkaavat jo ihmisten maailmaa. Zeuksen pojalle Perseukselle heitetäänkin siis melkoinen haaste ensin tuoda usko takaisin jumaliin, ja siinä sivussa pelastaa isänsä petturi-jumalien kynsistä. Sillä loppupeleissä jumalathan haluavat vain ihmiskunnan tuohoa… jep. Juonikaari on jo lähes puuduttavan tuttu ja yksioikoinen. Kootaan kasaan joukko sankareita ja anti-sankareita, jotka lähtevät mahdottomalle tehtävälle, jonka jälkeen pahista lyödään turpaan ja maailma pelastetaan. Ei siinä mitään, etteikö tällainen juoni toimisi jossain määrin, mutta kun katsoja tietää jo alusta alkaen mitä tuleman pitää niin jännitys on jossain Pikku kakkosen ja Frööbelin palikoiden tasolla. 

Liam Neeson hukataan taas jälleen kerran Zeuksen rooliin, mutta tällä kertaa puolustukseksi voidaan heittää, että mies on vangittuna lähes koko elokuvan ajan. Fiennes vetää ihan vasurilla koko roolin, ja ainoastaan sodan jumala Aresta esittävä Edgar Ramirez edes yrittää jotain, mutta loppupeleissä hyvin vähän. Elokuva siis nojaa hyvin pitkälle Worthingtonin Perseukseen ja hänen kahkoomiseen jo toistamiseen läpi mytologisen viidakon. Kyklooppien ja labyrinttien jälkeen päästään taas siihen julmettuun lopputaisteluun, jossa nähdään sellaisia temppuja, että katsojalta putoaa viimeisetkin aivonrippeet lattialle, eikä todellakaan mistään ilosta. Ei sillä etteikö meno olisi ajoittain erittäin messevää ja kyllähän vuoren kokoisen Kronoksen esiintyminen on vähintään mahtipontista kun siihen lisätään muiden jumalien mäiskintä, mutta rajansa kaikella. Loppumetreillä niin moni jumala on jo kuollut, että tälle jatko-osaa suunnitteleva studio joutuu taas ihan uuden ongelman eteen, mutta eiköhän sieltä jotain keksitä vanhoista ja uusista tarustoista. Keksitään vaan lisää jumalia, kuka niitä kuitenkaan enää muistaa.

Wrath of the Titans
  • 47%
    Elokuva - 47%
47%

Poiminta

Genret: fantasia, seikkailu, toiminta
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Jonathan Liebesman
Pääosissa: Bill Nighy, Danny Huston, Edgar Ramirez, John Bell, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Rosamund Pike, Sam Worthington, Toby Kebbell
Valmistusmaa: Espanja, Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments