elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Men in Black 3 Men in Black 3
Enää harvakseltaan elokuvia ohjaava Barry Sonnenfeld yrittää nyt kymmenen vuoden tauon jälkeen herättää uraansa uudestaan eloon menestyneimmällä elokuvasarjallaan Miehet mustissa. Nämä elokuvat kun nostivat... Men in Black 3

Enää harvakseltaan elokuvia ohjaava Barry Sonnenfeld yrittää nyt kymmenen vuoden tauon jälkeen herättää uraansa uudestaan eloon menestyneimmällä elokuvasarjallaan Miehet mustissa. Nämä elokuvat kun nostivat ohjaajan kertaheitolla ohjaajien parhaaseen A-ryhmään ainakin kaupallisesti. Mutta ovatko kuluneet kymmenen vuotta jo ajaneet tämän lajityypin ohi? No, siitä on varmasti yhtä monta mielipidettä kuin on katsojiakin, mutta 3D:llä ryyditetty kolmas tuleminen puhaltaa yllättävän virkistävää tehoa Agenttien K ja J elämään, eikä katsojallekaan tule tylsä olo tätä katsoessa. Kun mukaan heitetään vanha kunnon aikamatkustaminen ja kliseinen “olen liian vanha tähän paskaan”-läpät, niin kyllä tämän vielä kerran jaksaa… Vai jaksaako?

Vuodet eivät ole olleet helliä agentti K:lle ja kyyninen elämänasenne alkaa jäytämään hänen pariaan agentti J:tä. Asia saavat kuitenkin aivan uuden käänteen kun aikanaan kuun pinnalle rakennettuun vankilaan lähetetty avaruusmutantti-roisto Boris päättää paeta vankilasta ja matkustaa ajassa taaksepäin tappaakseen agentti K:n ennenkuin tämä ehtii heittää tämän vankilaan 50 vuotta sitten. Kuulostaako monimutkaiselta? Noh sitä se aina on aikamatkustusten kanssa eikä tämä tee poikkeusta. Sonnefeld ohjaa tätäkin teosta samalla ylilyövällä asenteella kuin edellisiä osia, ja äkkiseltään katsottuna meno suurinpiirtein jatkaa siitä mihin aikasemmin jäätiin. Itse tyydyin 2D-versioon, mutta jo siinäkin huomaa kuinka jotkut kohtaukset ovat rakennettu pelkästään silmille hyppääviä kohtauksia varten. Ohjaus on kuitenkin sitä samaa vanhaa Sonnefeldiä, joka ei yllätyksiä tuo. Juoni sen sijaan petraa huomattavasti edellisestä osasta. Syynä ehkä aikamatkustus, Josh Brolin ja loistavasti Borista esittävä Jemaine Clement.

Will Smith ja Tommy Lee Jones sen sijaan tekevät sen mitä heiltä odottaa. Tommyn naama on maskeerattu jopa vanhemmaksi kuin hän oikeasti on, mikä tietenkin tuntuu hullulta sillä ei hän nuorelta ole näyttänyt enää moneen vuosikymmeneen. Sen sijaan Smith on ihan oikeasti vanhentunut, ja jollain tavalla miehestä näkyy jopa väsymys. Nuorta agentti K:ta esittävä Brolin on se piristysruiske mitä tämä elokuva kaipasi kovasti ja täytyy myöntää että se toimii paremmin kuin odotin. Brolinin eleettömyys, ja hämmentävä eläytyminen nuoren K:n, eli Tommy Lee Jonesin saappaisiin herättää kysymyksen ovatko nämä herrat oikeasti jotain sukua toisilleen. Agenttiorganisaation pomo on vaihtunut Zetasta Oohon ja samalla sukupuolikin on vaihtunut. O:ta esittävä Emma Thompson on juuri niin eleetön kuin hänen roolinsa vaatii, eikä siitä sitten sen enempää.

Men in Black kolmas on juuri sitä mitä yleisö odotti. Kohellusta avaruuden muukalaisia vastaan,  täpäriä pelastuksia mitä hulluimmilla tavoilla,  mielen neuralisointia ja avaruusolioiden holtitonta ampumista enemmän ja vähemmän onnistuneiden läppien kera. Mitään uutta tämä ei tuo yleisölle, mutta muutama historian hämärään jäänyt tapahtuma saa nyt valoa sekä aikamatkustus 60-luvulle tuo tietenkin omat vinksahtaneet juonenkäänteet itse teokseen. Kyllä tämä kertakäyttöviihteenä menee, mutta ei tästä klassikoksi ole. Toivottavasti tämä nyt kuitenkin jää viimeiseksi tämän sarjan teokseksi, sillä tätä hevosta on jo rääkätty ihan tarpeeksi.

Men in Black 3
  • 58%
    Elokuva - 58%
58%

Poiminta

Genret: komedia, sci-fi, toiminta
Kesto: 106 min
Ohjaaja: Barry Sonnenfeld
Pääosissa: Emma Thompson, Jemaine Clement, Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Will Smith
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
1 (1 vote)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments