elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Chileläis-ruotsalainen ohjaaja Daniel Espinosa sai työstettäväkseen suhteellisen noviisin, David Guggenheimin, kirjoittaman käsikirjoituksen. Siitä syntyi elokuva nimeltä Turvatalo (Safe House), jota tähdittivät Hollywoodin kuumat nimet...

Chileläis-ruotsalainen ohjaaja Daniel Espinosa sai työstettäväkseen suhteellisen noviisin, David Guggenheimin, kirjoittaman käsikirjoituksen. Siitä syntyi elokuva nimeltä Turvatalo (Safe House), jota tähdittivät Hollywoodin kuumat nimet Denzel Washington, sekä “uusi” nouseva nimi Ryan Reynolds. Tuloksena oli ihan kelvollisesti rytmitetty toimintathrilleri, jossa seikkaillaan vaihteeksi jossain muuallakin kuin Amerikan maalla. Tällä kertaa kaikki tapahtuu vähän eksoottisemmassa kohteessa eli Etelä-Afrikassa.

Safe Housen synopsis on varsin yksinkertainen: Ryan Reynolds näyttelee turvataloa ylläpitävää nuorta CIA-agenttia Matt Westonia, joka kaipaa uralleen nostetta toiminnan ja operaatioiden muodossa. Päivittäin kuntoaan ylläpitävä ja turvataloa (jossa ei ole ketään muuta) ylläpitävä Reynolds saa kuitenkin yllättävän vaativan piristeen uralleen, kun taloon rahdataan entinen CIA-agentti Tobin Frost (Denzel Washington). Siitä seuraa hyökkäys turvataloon ja tulitaistelu, jonka jälkeen Matt huomaa ajavansa karkuun hyökkääjiä samalla kun hänen täytyy pitää huolta vangistaan Tobinista. Ja eihän toki elokuva näin yksinkertainen ole, sillä mukaan sotketaan vähän salaliiton poikasta, petturuutta ynnä muuta henkistä kasvamista, jotta pelkkä ammuskelu ja koheltaminen saavat jotain sisältöä.

Elokuvan näyttelijät ovat hyvässä vedossa: Ryan Reynolds sopii nimittäin erinomaisesti tälläisiin toimintarooleihin, missä “noviisista” tulee ammattilainen. Tietynlainen fyysinen ja henkinen kasvu toimii Reynoldsin tapauksessa erinomaisesti ainakin tässä elokuvassa. Myös Washington onnistuu omassa roolissaan hienosti, vaikkei Denzel mitään kauheita manööveerejä suoritakaan. Tietynlainen suoritustaso ja rauhallisuus kuitenkin riittävät pitämään Washingtonin kevyesti pinnalla.

Myös sivurooleissa nähdään mielenkiintoisia nimiä. Departedilla pientä nousua tehnyt Vera Farmiga tekee perusvarman roolin ja todellinen tähti, Brendan Gleeson, suoriutuu omasta roolistaan todella hyvin. Tosin se ei varmasti ole tälle karismaattiselle näyttelijälle kovinkaan vaikeaa.

Espinosan elokuva on -kuten sanottua- ihan perushyvä toimintathrilleri. Se ei tarjoa mitään erikoista, mutta tarjoaa tarpeeksi kelvollisen juonen ja erinomaiset pääosanesittäjät, joten näin ollen katsoja ei pääse missään vaiheessa kyllästymään katsomaansa elokuvaan. Myös elokuvan miljöö toimii erinomaisesti, sillä hieman District 9:n ja Jerusaleman maisemissa tapahtuva toiminta osuu ja uppoaa hienosti. Ei Safe House kuitenkaan mikään maailman paras mestariteos ole, mutta leiviskänsä ja pienen plusmerkin se ansaitsee siitäkin huolimatta, että elokuvan oikea pahis lienee kaikille katsojille selvää ensimmäisen 20 minuutin jälkeen.

  • 70%
    Turvatalo - 70%
70%

Poiminta

Genret: jännitys,toiminta
Kesto: 115 min
Ohjaaja: Daniel Espinosa
Pääosissa: Brendan Gleeson,Denzel Washington,Ryan Reynolds,Sam Shepard,Vera Farmiga
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Etelä-Afrikka
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments