elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Melkoisen alas on Starship Troopersista pinnalle ponnahtanut Casper Van Dienkin saanut mennä, sillä hiljattain televisiosta tullut Mask of the Ninja on välillä melko säälittävää...

Melkoisen alas on Starship Troopersista pinnalle ponnahtanut Casper Van Dienkin saanut mennä, sillä hiljattain televisiosta tullut Mask of the Ninja on välillä melko säälittävää ja keskivertoa huonompaa kamaa. Toisaalta on jälleen kerran ilahduttavaa nähdä elokuva, jossa mennään välillä niin alas, että se voi olla hauskaa. Muuten elokuvan massiiviset juoniaukot paikataan melkoisen verekkäällä väkivallalla ja toimintakohtauksilla, joissa on parhaimmillaan jopa munaa. Kokonaisuudeltaan tv-elokuviin erikoistuneen Bradford Mayn elokuva on perusviihdyttävää kauraa, jossa on pientä yrityksen poikasta.

Mask of the Ninjan juoni on varsin perinteinen “pelastetaan tyttö ottamalla ihan hullusti turpaan” raakile, jossa japanilaissyntyinen teollisuusmoguli murhataan ninjojen toimesta. Kaiken taustalla on sukujen välinen taistelu ja jonkinlainen monimutkainen kostoon ja kunniaan viittaava tarina, jossa japanilaisia keskustelutapoja opetetaan Van Dienin näyttelemälle ex-merisotilaalle ja poliisille tämän tästä. Pääpiirteittäin juoni on se, että Van Dienin näyttelemä Jack höpöttää leffan misulle (Kristy Wu) suojelevansa tätä ninjoilta ja ottaen samalla turpaansa uima-altaalla, teknologiayrityksen tiloissa, poliisiasemalla, poliisiaseman viereisellä katolla, baarin parkkipaikalla, jonkinlaisen “huvilan” parkkipaikalla ja tietenkin varastossa. Elokuvan jännittävintä antia onkin oikeasti se, kuinka Jack selviää viidestä tai jopa kuudesta pieksennästä ja palaa takaisin “radalle” mustelmilla, mutta muuten parantuneena. Esimerkiksi Jack saa puukosta mahaan, mutta ei kestä kauaakaan, kun hän on taas piestävänä parkkipaikalla. Paljon ne elokuvienkin päähenkilöt jaksavat osumaa ottaa.

Yleisesti ottaen Bradford Mayn elokuva muistuttaa omalla tavallaan 80- ja 90-luvun kultaisista vuosista, jolloin ilmoille päästettiin samanlaisia toimintaelokuvia perä perää. Niinpä on sanottava, että vaikka Mask of the Ninjan juoni on heikko, näyttelijätyö vähän sinnepäin, sekä tahaton komiikka kukkii, niin viihdyin tämän elokuvan parissa. Se on varsin selittämätön asia, sillä jokainen elokuvan elementti on pielessä, mutta toisaalta samalla niin hellyttävän vinksin vonksin, ettei katsoja voi olla pitämättä tästä toimintapätkästä. Varsinkin kun elokuvan oivaltavat elementit sijoittuvat toimintakohtauksiin, joista ei voi olla mainitsematta ninjojen hyökkäystä poliisiasemalle, jossa veri lentää huolella ja aseet laulavat. Tämä elokuvan eittämättä mieleenpainuvin kohtaus on nimittäin toimintaelokuvissa jotain sen verran virkistävää, ettei moista kohtauksien summaa ole kovinkaan monessa toimintaelokuvassa nähty pitkään aikaan. Siksipä Mask of the Ninjaa voi suositella vaikka tiistai-illan iloksi tai muuten vain kaveriporukassa katseltavaksi elokuvaksi, jonka aikana saa naureskella ääneen Van Dienin hahmon lisääntyville mustelmille.

  • 40%
    Mask of the Ninja - 40%
40%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 0 min
Ohjaaja: Bradford May
Pääosissa: Bellamy Young,Kristy Wu,Ron Yuan,Anthony Wong,Casper Van Dien
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2010

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments