elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Olen tällä sivustolla jo monissa arvosteluissa todennut, että Hollywoodista tulevat rakkauskomediat ovat ihan oma lukunsa. Yleensä ne sisältävät yhden suhteellisen oivaltavan ajatuksen, jonka ympärille...

Olen tällä sivustolla jo monissa arvosteluissa todennut, että Hollywoodista tulevat rakkauskomediat ovat ihan oma lukunsa. Yleensä ne sisältävät yhden suhteellisen oivaltavan ajatuksen, jonka ympärille on sitten rakennettu täysin ennalta-arvattava tapahtumaketju, jossa kaksi toisilleen sopimatonta ihmistä löytävät tutun rakkauden sävelen. Anne Fletcherin ohjaama ja Aline Brosh McKennan (Laws of Attraction, Three to Tango) käsikirjoittama 27 Dresses – Hääkuumetta ei ole tässä asiassa mikään poikkeus. Greyn Anatomia-tähden ympärille rakennettu häähömppä on silti suhteellisen viatonta, raikasta ja kevyttä katseltavaa.

Koko elokuvan ajatus lähtee tällä kertaa liikkeelle siitä, että Katherine Heiglin näyttelemä Jane on häähumun vallassa… miltei joka viikonloppu. Samalla hän rakastaa salaa pomoaan Georgea (Edward Burns) ja haaveilee tämän kanssa yhteisestä tulevaisuudesta. Kaikki alkaa kuitenkin menemään pieleen, kun Janen sisko, Tess (pirteä Malin Akerman), tulee kylään ja viettelee Georgen. Kun mukaan vielä lasketaan Janen ihailema sanomalehden häätoimittaja Kevin (James Marsden), on pirteä rakkauskomedia jälleen kerran koossa. Aavistuksen vajaan kaksituntisen elokuvan aikana katsoja saakin nähdä Janen humalassa, ajelemassa Volvolla, juhlimassa häissä ja tietenkin itkemässä huonoa onneaan miesten suhteen.

Elokuvan näyttelijät ovat suhteellisen rennossa vedossa ja mitään pahempia ylilyöntejä ei elokuvassa edes nähdä. Pääroolissa oleva Katherine Heigl osoittaa olevansa lähes täydellinen näyttelijä rakkauskomedioihin, eikä mm. X-Men-elokuvissa esiintynyt James Marsden ole itseasiassa yhtään sen hullumpi. Miessivuosassa oleva Edward Burns on kerrankin suhteellisen luonteva näyttelijä ja naissivuosassa nähtävä, tyrmäävän näköinen, Malin Akerman on pirteämpi kuin kymmenen cheerleaderia.

Kaiken kaikkiaan 27 Dresses on sekä tekijöille että katsojalle varsin turvallinen elokuva, sillä se on varsin riskittömästi tehty ja massoille suunnattu tapaus. Hyvin se menestyi lippuluukullakin: 30 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva on tuonut rahaa tekijöille karvan yli 160 miljoonaa dollaria. Ja ei se ole mikään ihme, sillä 27 Dresses on selkeä ja turvallinen parisuhde-elokuva, joka tarjoaa harmitonta, sekä väkivallatonta viihdettä molemmille osapuolille. Toisin sanoen 27 Dresses on tavallinen rakkauskomedia, joka ei halua tarjota yllätyksiä, muttei myöskään pettymyksiä.

  • 60%
    27 Dresses - Hääkuumetta - 60%
60%

Poiminta

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 111 min
Ohjaaja: Anne Fletcher
Pääosissa: Judy Greer,Edward Burns,James Marsden,Katherine Heigl,Malin Akerman
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2008

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments