elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Lucy Liu on siitä kummallinen näyttelijä, että hän putkahti ikään kuin tyhjästä lähes kaikkien tietoisuuteen Ally McBeal -sarjan kautta ja onnistui olemaan parissa isossa...

Lucy Liu on siitä kummallinen näyttelijä, että hän putkahti ikään kuin tyhjästä lähes kaikkien tietoisuuteen Ally McBeal -sarjan kautta ja onnistui olemaan parissa isossa produktiossa varsin näyttävässä roolissa. Sittemmin, lähinnä Kill Bill Vol. 1:n jälkeen, Liuta on enää nähty muutamien tv-sarjojen vierailevana tähtenä, sekä muutamissa elokuvissa pienissä sivurooleissa. Ja tämä on täysin ansaittua, sillä ainakin vuonna 2007 valmistuneen Risen perusteella Liu ei osaa näytellä tai oikeastaan osaa tehdä mitään muutakaan. No hyvä on, ehkä hän oli hieno ja ilkeä lakitoimiston nainen, mutta muunkaltaisiin rooleihin hänestä ei kertakaikkiaan ole; toisin sanoen hän on muuntautumiskyvytön näyttelijä.

Risessa on tosin vikaa muutenkin: Sebastian Gutierrezin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on varsin kunnianhimoinen yritys tehdä vampyyrielokuvaa, mutta kun elokuvassa ryssitään käytännössä kaikki, niin ei tämänkaltaiselle tekeleelle voi edes nauraa. Itse tarina kertoo menestyksekkäästä reportterista, joka tekee juttuja eri alakulttuureista tutkivana journalistina. Työssään hän törmää veriorgioita pitävään tahoon ja pian hän huomaakin olevansa itsekin kuollut uhri, joka herää ruumishuoneelta. Sitten Liun näyttelemä reportteri, Sadie Blake, onkin yhtäkkiä varsijousen kanssa tappamassa ja kostamassa kuolemaansa samalla kun Shield-sarjasta tuttu Michael Chiklis ihmettelee vieressä, että mitä vittua nyt tapahtuu. Samat fiilikset ovat myös katsojalla, joka ei elokuvan juonesta oikeastaan enempää irti saa.

Samaa ryssimistä jatketaan tarinan lisäksi näyttelijäpuolella. Pääroolissa oleva Liu on niin ontto ja sieluton kuori, ettei hänelle muodostu missään vaiheessa uskottavuuden ripettäkään. Paikasta A paikkaan B temmeltävä vampyyri onkin säälittävyydessään varsin koominen ja ristiriitainen tapaus. Välillä naisen pystyy kolkkaamaan tyyliin nyrkillä ja välillä Liun roolihahmo ei putoa edes parista luodista. Kun mukana miltei kirjaimellisesti roikkuu todella väsyneeltä ja krapulaiselta näyttävä Michael Chiklis ja sivurooleissa nähdään mm. Carla Gugino, niin näyttelijöiden haaskauskisa voitaneen julistaa alkaneeksi. Elokuva on Gutierrezin käsissä niin turhaa kamaa, ettei elokuvasta erotu yhtään ainutta oikeata näyttelijäsuoritusta, vaikka James D’Arcy sellaista kovasti yrittääkin tehdä.

Risessa on myös kaiken tämän lisäksi aivan käsittämättömän huono leikkaus. Itse asiassa kuvauskaan ei ole elokuvassa kohdallaan, mutta täysin järjettömän leikkauksen vuoksi elokuva on tarinallisesti katselukelvoton tekele. Kuvaavaa on, että Sadien reportterin elämä kuvataan noin kahden minuutin jaksoksi ja Sadien koulutus “vampyyri-tappajaksi” kestää valehtelematta vain minuutin. Kun sitten vielä pitkin elokuvaa viljellään varsin outoa dialogia ja tapahtumat ovat, mitä ovat, niin katsojalle jää käteen elokuvasta vähintäänkin erittäin hämmentynyt olo. Asia on nimittäin niin, että elokuvaa on joko leikattu todella ankaralla kädellä tai sitten tarina on ollut alunperinkin huonompi kuin Me naiset-lehden jatkokertomus. Rise onkin kokonaisuudeltaan sellainen elokuva, jota ei missään nimessä kannata vaivautua katsomaan ja varmastikin myös jonkinlainen joutsenlaulu Liun uralle, joka joutuu viuhahtelemaan oikein olan takaa tämänkaltaisessa turauksessa.

Rise
  • Rise
1

Summary

Genret: jännitys,kauhu,toiminta
Kesto: 122 min
Ohjaaja: Sebastian Gutierrez
Pääosissa: Allan Rich,James D’Arcy,Carla Gugino,Holt McCallany,Lucy Liu,Mako,Michael Chiklis
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Uusi-Seelanti
Valmistusvuosi: 2007

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments